

Ankara Kent Konseyi Başkanından Kurban Bayramı mesajı - İslam alemi 28 Haziran tarihi ile Kurban Bayramı'nı idrak ederek kurban ibadetini yerine geçiriyor. Yetkililerden kutlama mesajları art arda gelirken Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da bir mesaj yayımladı.
TKKB ve AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında yayımladığı Kurban Bayramı mesajında önemli değerlendirmelerde bulundu.
KURBAN BAYRAMI'NI KUTLADI
TKKB ve AKK Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz, “Bayram; sevgidir, sevinçtir, paylaşımdır, dayanışmadır, huzurdur, berekettir, ailedir, kenttir, kente aidiyettir, güzel yarınlar için el ele verip sıkıntılara karşı hep beraber göğüs germektir. Aynı gemide bulunduklarının bilincinde olanların yelkenlerini kent kimliğiyle doldurdukları bir güçtür. Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyetin 100. yılının Kurban Bayramı’nda bu bilinci ve duyguları gelecek bin yıllara taşımayı arzulamaktır bayram.” ifadelerine yer verdi.
6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketinden sonra alınacak tedbirlerin gelecekte yaşanabilecek afetlerde hayat kurtaracağına dikkat çeken TKKB ve AKK Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz, “Bayramın; yaşanan tüm zor ve acılı günlerin unutulmadan duayla yâd edilmesine, ülkemizin yaşadığı felaketler sonucunda dayanışmanın sadece yaraları bir nebze sarabileceğini ancak tedbirin gelecek felaketlerde hayat kurtaracağının unutulmamasını temenni ederek; iyi ve güzel günlere olan inancın, umudun ve farkındalığın yeşermesini diliyorum. Gelecek bin yıllarda da Ankara’da ve ülkenin her kentinde tüm insanların barış ve neşe içinde huzurla nice bayramlar geçirmesi için çalışacağız. Bayramın getirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını kentlerimize yayarak daim kılmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Bayramların, içinde emeği, dostluğu, sevgiyi, dayanışmayı ve neşeyi barındıran kültürel miras olduğunu belirten TKKB ve AKK Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz, “Bayramlar asırlık köklü bir tarihin ürünüdür ve hemen her toplumda ortak ritüellere sahiptir. Yeni gelen her kuşakla birlikte farklı değişimlere uğrayan bu kadim kültür geleceğe aktarılır. Aktarılmalıdır da… Bu mirası korumak; geçmişin birikimini koruyup geleceğe güvenle aktarmak demektir.” sözlerine yer verdi.
KENTLER KÜLTÜRLERİYLE BULUŞACAK
TKKB ve AKK olarak başta Başkent Ankara olmak üzere kentlerde dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik ve hoşgörü iklimini yaymaya gayret gösterdiklerini ifade eden TKKB ve AKK Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz, , “Tüm kentler gibi kültür miraslarıyla donatılmış 100 yıllık Cumhuriyet’in başkenti Ankara da; farklı renk, ses ve nefeslerin her birinin ayrı bir değer olduğunun bilinciyle, ben kalarak biz olmanın önemini bilerek el ele verecek, huzurlu, bereketli ve dayanışma içinde bir bayram geçirecektir. Gelecek bin yıllarda da bu kentte ve bu ülkede yaşayan tüm insanların barış, neşe, dayanışma, paylaşma, huzur ve bereket içinde nice bayramlar geçirmesini diler, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.” diyerek mesajını sonlandırdı.