Ankara'da gerçekleşecek Sanayide Kadın Eli projesine ilişkin protokol imzalandı


Ankara'da gerçekleşecek Sanayide Kadın Eli projesine ilişkin protokol imzalandı - Ülkemizde kadınların iş dünyasına girmesi iin çeşitli projeler hazırlanıyor. Kadınların istihdamının artması için hazırlanan projeler açıklanmaya devam ederken Ankara Sanayi Odası (ASO) koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulunca gerçekleştirilen "Sanayide Kadın Eli Projesinin Ankara ayağına ilişkin protokol Odada düzenlenen törenle imzalandı.
Proje protokolün imza törenine, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Etkinlikte, projenin tanıtım videosu katılımcılara izletildi.
ASO BAŞKANI: SANAYİDE KADIN TEMSİLCİYE İHTİYAÇ VAR
ASO Başkanı Seyit Ardıç, düzenlenen törende Türkiye'nin büyüme ve kalkınma hedefleri için sanayide kadın elinin önemini vurgulayarak, dünya nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu belirtti.
Bu kapsamda kadınların iş dünyasındaki iş gücü ve yönetim kadrolarında daha çok kadın temsilciye ihtiyacı olduğunu savunan ASO Başkanı Ardıç, sanayide kadın istihdamını artırmanın ve kadınları ekonomik anlamda güçlendirmenin önemine işaret ederek, "Ülkemizin önemli kurum ve kuruluşlarıyla bunun için bir araya geldik. Ortak bir inancımız var. Ülkemizin büyüme ve kalkınma hedefleri için 'sanayide kadın eli' son derece önemli. Hedefimiz sanayide kadın istihdamını artırmaktır. Çünkü o güç onlarda var." ifadelerini kullandı. TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine değinerek,Türkiye'de nisan ayı itibarıyla iş gücü piyasasında yer alan 15 yaş ve üzeri kadınların sayısının yaklaşık 10 milyon civarında olduğunu belirtti. Bu çerçevede bir açıklamaya yer veren Yılmazyiğit, "İş gücü piyasalarına ilişkin önemli gelişmeler kaydedilmekle birlikte, rakamların halen istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.
'Sanayide kadın çalışamaz' algısını değiştirmek ve kadın istihdamını artırmak amacıyla hazırlanan ve 19 ilde hayata geçirilen "Sanayide Kadın Eli Projesi"nde Ankara'nın yer almasından memnuniyet duyduklarını belirten Yılmazyiğit, "Kadınların bu projeyle sanayinin tüm alt sektörlerinde bilgi ve becerilerini artırıp, istihdam imkanına kavuşacak olmaları bizleri son derece heyecanlandırıyor." dedi.
SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ NASIL İŞLEYECEK?
Projenin Başkent Ankara'da hayata geçirilebilmesi için başlayan çalışmalar kapsamında, pilot bölge olarak istihdam ihtiyacının olduğu Temelli Havzası belirlendi. Bu ihtiyacın, istihdama katılamamış ama çalışmaya istekli kadınlardan, meslek lisesi, lise mezunu veya eğitimi devam eden gençlerle sağlanması hedefleniyor. Bu çerçevede, meslek liseleri ve teknik liselerin okul müdürleriyle irtibata geçilerek, mezun ve mezun olacak öğrencilerle iletişim sağlanması planlanıyor.
Temelli bölgesindeki mahalle muhtarlarıyla görüşmeler yapılarak mahallerindeki iş arayan ihtiyaç sahibi kadınlara ulaşılması öngörülüyor. İstihdam ihtiyacının tespiti ve sanayicilerden taleplerin toplanması amacıyla analiz anketi yapılarak, istihdam alanlarının belirlenmesi, firmalardan alınan taleplerin İŞKUR'a iletilerek, bu kurum aracılığıyla işe yerleştirmelerin yapılması da hedefleniyor.
Öte yandan proje ile ilgili katılım şartlarının da ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.