ANASAYFA Ankara TOBB ETÜ Dijital Çağ Atölyesi, Eko İklim Zirvesi'nde

TOBB ETÜ Dijital Çağ Atölyesi, Eko İklim Zirvesi'nde

30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium'da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılan TOBB ETÜ Dijital Çağ Atölyesi'nden Hazal Cihan, Haber Ankara kameralarına konuştu.
TOBB ETÜ Dijital Çağ Atölyesi, Eko İklim Zirvesi'nde

İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı"nın ilk günü geride kaldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışta, iklim değişikliği ve etkilerine dikkati çeken video gösterimi yapıldı, ardından konuya ilişkin çeşitli sahne gösterileri gerçekleştirildi.

Zirveye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`ın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, büyükelçiler, eski devlet başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ziyaretçiler, fuar alanında düzenlenen etkinliklere katıldı.Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, fuarda sergilendi.

Dijital Çağ Atölyesi de Eko İklim Zirvesi'nde

Fuarın katılımcılarından biri olan TOBB ETÜ bünyesindeki Dijital Çağ Atölyesi, Haber Ankara'nın standını ziyaret etti.

Dijital Çağ Atölyesi'nden Hazal Cihan, atölyedeki etkinlikleri anlattı.

"Eko İklim Zirvesi son zamanlarda yapılan iklim çalışmalarıyla ilgili oldukça büyük çalışmalardan biri. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi olarak ‘Dijital Çağ Atölyesi’ adı altında standımızı açtık. Orada aktif olarak devam etmekteyiz. Hem bu iklim değişikliğinin bir parçası olduğumuz için hem de Yeşil Hareket’i yaptığımız için gayet mutluyuz." sözleriyle zirveyi değerlendiren Hazal Cihan, sözlerine şöyle devam etti:

"Dijital Çağ Atölyesi TOBB ETÜ bünyesinde 7-15 yaş arasındaki öğrencilere eğitimler düzenlemekte. Teknolojinin üretici başlıklarında eğitimler veriyoruz. Biliyoruz tüketen kesim çok fazla, dünyayı da zaten tüketerek bu hale getirdik. İstiyoruz ki hem sosyal fayda güderek hem de ilerleyen seviyelerde dünyanın üretici boyutlarında yer almaları için üretici başlıklarda eğitimler veriyoruz. Yani bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler hem doğaya karşı hem de teknolojiye karşı bilinçli öğrenciler oluyor.

Dijital Çağ Atölyesi Ankara konumunda ama online eğitimlere de devam ediyor aynı zamanda. 7-15 yaş arasında başlıyoruz, 15 yaşından sonrası için de yetişkin eğitimleri düzenliyoruz. Tek istediğimiz şu: Düzenli bir şekilde öğrenciler eğitimlere devam etsin, eğitimlerin devamından sonrasında da bilinçli bireyler ortaya çıksın. Tüketim gözünden ayrılarak üreticilik potansiyelinde hem kendilerini hem de dünyayı kurtarsınlar istiyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırmızı ete bir zam daha!

Kırmızı ete bir zam daha!