banner50

banner10

Bir il daha afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı. Çelik ayrıca " 10'ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor" ifadelerini kullandı

GÜNDEM 15.02.2023, 20:50 tayfun1
Bir il daha afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Elazığ'ın da afet bölgesi olarak değerlendireceğini açıklayan Çelik şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir."

Çelik'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:
Depremin meydana geldiği andan itibaren devlet o günden bugüne üstün bir gayret sarf ediyor. Şimdiye kadar 3 binden fazla artçı deprem gerçekleşti. İkinci depremin olduğu sırada biz Adana'ydık. Yoğun bir şekilde hissettik ki merkez üssünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir şey.

35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sadece Türkiye'deki kurumların değerlendirmesi değil dünyadaki önemli kurumların değerlendirmesi bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız.

200 binden fazla vatandaşımız başka yerlere tahliye edilmiş oldu. Yiyecek, içecek, barınma ihtiyaçların karşılanması bakımından mücadele çok güçlü şekilde veriliyor. Hepimiz afet bölgelerinde vatandaşlarımızla beraber olmak için siyasi tartışmaların parçası olmadık, hala da olmayacağız.

Her ne kadar siyaset yapılmasın diyenler neredeyse miting yapar gibi miting siyaseti yapar gibisinden yaptıklarına vereceğimiz cevaplar var. Pekçok propaganda da yapılıyor. Bu kadar büyük afet karşısında ki uluslararası yardım faaliyetinde bulunduğumuz afettir. Dünyada yaklaşık 100 ülkeden yardım talebimize cevap verilmiştir.

10 bin kişiye yakın uluslararası yardım ekibi buraya gelmiştir. Maddi ve ayni yardımları saymıyorum bile. Devletlerin gücünü kapasitesini aşan bir afet olduğu konusunda herkes mutabık. Burada tabii ki ulaşılamayan yerler, sıkıntılar, aksaklıklar elbette olmuştur. Ama sahaya hakim olan asli şey kardeşlik, dayanışma, koordinasyondur.

İçerideki kahramanlarımızın gayretlerini, adanmışlıklarını, milletimizin yaralarını sarmak için nasıl çırpındıklarını görerek içimizden şükran duygusuyla onları andık. Buradan onlara bir kere daha teşekkürlerimizi iletmek isteriz. Yabancı arama kurtarma ekiplerinin ağzından gerçek olmayan pek çok olmayan beyan da yayıldı. Birtakım yayınlar sosyal medyada söz konusu oldu.

Biz afet bölgemizde vatandaşlarımızla birlikte olduğumuz için siyasi tartışmaları parçası olmadık. Bunları not ediyoruz. Şimdiki önceliğimiz vatandaşlarımızın yaralarını sarmak. Kuşkusuz bu kadar büyük bir afet karşısında ki uluslararası yardım talebinde bulunduğumuz bir afet bu. Sahaya hakim olan asli şey koordinasyondur.

Vatandaşımız sivil toplum örgütüne yardım yapacağım derse söyleyecek bir şey yoktur. Ancak böyle afetlerde en kilit kavram koordinasyondur. Yardımların denetlenmesi sözkonusu olacaktır. Bunların bazen belli bölgeye geçmişte yardımlarda, krizlerden gördük, çok sayıda yardım giderken başka bölge ihmal edilebiliyor.

Bu sadece oturup belli alanda yapılacak değerlendirme değil, belli alanda AFAD gibi kurumlar vasıtasıyla bu koordisayon sağlanır. Sivil toplum gruplarının çabaları takdire şayandır. Bir propapaganda ile herkes karşı karşıya. Hiçbir yerde sanki devlet yok, devlet kurumlarının olduğu yerde başarısızlık var, sivil toplum örgütü devletten daha büyükmüş gibisinden bir faaliyet yürütüldüğüne dair çok sayıda söylem üretiliyor.

Doğru olan yaklaşım afetle mücadelede uzman kurumlar var. Başta AFAD var. Tüm sivil toplum kurumlarının bu koordinasyona katkı sağlaması kıymetlidir. Bütün sivil toplum örgütleri yaraların sarılması için milletin kazanımı olarak var olacaktır.

Bütün bu dayanışma içerisinde tek tük de olsa çok vahşi yaklaşımlar da oldu. Son derece yıkıcı faaliyet içinde olan çok insan da gördük. Yurtdışında birisi mesaj atıyor 'şu enkazda şu kadar insan kaldı' diye. İnfial yaratacak şeyler yayıyorlar. Twitter bununla ilgili tedbir almadı, daha sonra kısıtlamanın üzerine işbirliğini yapacağını söyledi, netice itibariyle engellenmesi yönünde daha büyük zemine kavuşturulmuş oldu.

Dezenformasyonla ilgili tedbirlerin ne kadar kıymetli olduğu görülmüştür. Dışarıdan bizatihi istihbarat faaliyeti olarak, yıkıcı faaliyet yürütme peşindeki organizasyonlar tarafından bu tip durumlar manipüle edilebiliyor. Düşünün Hatay'da arama kurtarma çalışmalarındasınız, güvenlik gücüsünüz, orada yaşayan vatandaşsınız, birden bire 'baraj yıkıldı' diye bir şey yayılıyor. Bununla kim mücadele edecek? Devlet mücadele edecek.

Muhalefetten çeşitli siyasetçiler bizim sahada olduğumuza dair söylem üzerine pekçok söz söylemişler. Birtakım kadrolu yazarlar var diye aynı cümleleri tekrar etmişler. Her bir siyasi partinin, her bir sivil toplum örgütünün deprem olduğu andan itibaren sahada olduğuna dair beyanı ya da afetle mücadele kapsamında kendilerinin ne yapacağına dair beyanı oldu.

Ben de MHP'li milletvekili arkadaşlarımızla beraber belli ziyaretlerde karşılaştığımızda yanımıztda tesadüfen gazeteci arkadaşımız Hande Fırat da vardı. Partilerimizde kriz koordinasyon merkezleri kurulduğunu ifade ettim. Bütün siyasi partiler bu açıklamayı yaptığı gibi bizim de yapmamız gayet doğaldır. İttifak adına yapılan ilk açıklama millet ititfakı adına yapıldı. 6 siyasi parti ortak açıklama yaptılar. Bizim sözlerimizi eleştirenler kendileri bizden önce ittifak adına açıklama yaptılar.

Bütün siyasi partiler, ittifaklar 'Biz sahadayız, parti olarak şuralarda bulunuyoruz' diye açıklama yapıyor. Burada sayın Akşener'e bir uyarıda bulunmak isterim. Kendisi benim söylediğim bir şeyin olmadığını söylüyor. Ben 'millet ittifakı nerede' demişim. Ben bu cümleme nasıl eklendiğini incellettim. Yaklaşık Twitter'de 3-4 bin hesap bunu ekleyerek ifade etmişler. Bunların çoğu yurt dışındaki FETÖ hesapları. Sayın Akşener'in buna dikkat etmesinde fayda var.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner3
banner4
Günün Anketi Tümü
Ankara'da sonbahar mevsiminde en çok tercih ettiğiniz yer neresi?
Ankara'da sonbahar mevsiminde en çok tercih ettiğiniz yer neresi?
Namaz Vakti 27 Mart 2023
İmsak 05:10
Güneş 06:35
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:14
Yatsı 20:33
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 25 60
2. Fenerbahçe 24 54
3. Beşiktaş 25 49
4. A.Demirspor 25 45
5. Trabzonspor 25 44
6. Başakşehir 24 41
7. Kayserispor 25 38
8. Konyaspor 25 34
9. Karagümrük 24 31
10. Antalyaspor 25 28
11. Alanyaspor 25 28
12. Sivasspor 25 27
13. Kasımpaşa 25 26
14. Gaziantep FK 25 25
15. Ankaragücü 24 25
16. İstanbulspor 24 24
17. Giresunspor 24 23
18. Hatayspor 24 23
19. Ümraniye 25 22
Takımlar O P
1. Samsunspor 27 57
2. Eyüpspor 27 53
3. Rizespor 26 49
4. Sakaryaspor 27 49
5. Pendikspor 26 47
6. Keçiörengücü 27 47
7. Bodrumspor 27 42
8. Manisa FK 26 42
9. Boluspor 26 41
10. Bandırmaspor 26 40
11. Göztepe 26 38
12. Tuzlaspor 27 28
13. Erzurumspor 26 25
14. Altay 27 25
15. Adanaspor 27 25
16. Altınordu 26 20
17. Gençlerbirliği 26 18
18. Denizlispor 27 17
19. Yeni Malatyaspor 27 16
Takımlar O P
1. Arsenal 28 69
2. M.City 27 61
3. M. United 26 50
4. Tottenham 28 49
5. Newcastle 26 47
6. Liverpool 26 42
7. Brighton 25 42
8. Brentford 27 42
9. Fulham 27 39
10. Chelsea 27 38
11. Aston Villa 27 38
12. Crystal Palace 28 27
13. Wolves 28 27
14. Leeds United 27 26
15. Everton 28 26
16. Nottingham Forest 27 26
17. Leicester City 27 25
18. West Ham United 26 24
19. Bournemouth 27 24
20. Southampton 28 23
Takımlar O P
1. Barcelona 26 68
2. Real Madrid 26 56
3. Atletico Madrid 26 51
4. Real Sociedad 26 48
5. Real Betis 26 45
6. Villarreal 26 41
7. Athletic Bilbao 26 36
8. Rayo Vallecano 26 36
9. Osasuna 26 34
10. Celta Vigo 26 34
11. Mallorca 26 32
12. Girona 26 31
13. Getafe 26 29
14. Sevilla 26 28
15. Cadiz 26 28
16. Real Valladolid 26 28
17. Espanyol 26 27
18. Valencia 26 26
19. Almeria 26 26
20. Elche 26 13