ANASAYFA Gündem Erdoğan'dan Özbekistan ziyareti öncesi önemli açıklamalar...

Erdoğan'dan Özbekistan ziyareti öncesi önemli açıklamalar...

Özbekistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu bir lider siyasetidir. Bunun gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik" dedi arabuluculuk sürecine dair ise "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Tarih vermek akıl karı değil. Ancak Herson ile ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar önemli bir karardır" diye konuştu.
Erdoğan'dan Özbekistan ziyareti öncesi önemli açıklamalar...

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

TAHIL SEVKİYATI

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu bir lider siyasetidir. Bunun gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik. Özgüven olmasa bunu gerçekleştiremeyiz. Birbirimize olan saygı bu adımları atmamıza bizi teşvik ediyor. Şu an itibariyle böyle yürüdü. Aramızdaki gerek nükleer enerji alanındaki dayanışma belki de Sinop'ta nükleer bir adım, savunma sanayide attığımız adımlar birbirimizse saygıyı da teşvik ediyor. Başarılı bir şekilde gerçekleştirdik, takipçisiyiz.

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN ARASINDAKİ GERİLİM

Ermenistan ile en son Prag'da görüşmeler yaptık, kendilerine de çok net şunu söyledik "Eğer Azerbaycan ile ilişkileri olumlu iletirseniz ilişkilerimiz iyi anlamda yürüyecektir. Gerek kapsamlı gerek heyetlerarası görüşmelerde kendilerine ilettik. Henüz bu aşamaya gelindi mi? Gelindi diyemem. Zira diasporalar özellikle Fransa'da aleyhte çalışıyorlar. Bu da olumsuz ilerliyor. Bu çalışmaları olumluya çevirecek olan kimdir? Ermenistan'dır. Bu konuda Ermenistan çalışmalar yaparsa bizim için de olumlu olacaktır.

ARABULUCULUK GÖREVİNDE GELİNEN SON DURUM

Bizim arabuluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Tarih vermek ise akıl karı değil. Ancak Herson ile ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar önemli bir karardır. Olumlu bir karardır. Rusya'dan bir katılım olacak mı bilmiyorum. Olursa orada görüşme imkanımız olacak. Aksi takdirde Rusya ile telefon diplomasimizi sürdüreceğiz. Temennimiz o ki arabuluculukta başarılı olalım.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği suç duyurusunda bulundu

Gençlerbirliği suç duyurusunda bulundu