ANASAYFA Gündem Hakkari'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hakkari'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Ülkemizde depremler meydana gelmeye devam ediyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan verilerle öğrenilen depremler arasında bir son dakika bilgisi yer aldı. Hakkari, 4,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
yazar
Azra KOÇAK
EDİTÖR
Hakkari'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hakkari'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi - Türkiye, bir deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Depremlerin meydana gelmeye devam ettiği ülkemizde de güncel deprem bilgileri Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tarafından paylaşılıyor.

Yapılan son dakika açıklaması ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Hakkari'de bir deprem meydana geldiği öğrenildi.

4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE MEYDANA GELDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesine 14.08 km uzaklıkta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Komşu Irak'ta 4.7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken bu deprem Hakkari ve çevre illerden de hissedildi. Öte yandan Kandilli de saat 09.45'te Bayburt'ta 3.6 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı.

HAKKARİ 4,7 İLE SARSILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın Twitter hesabından Duhok'taki depreme ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Duhok'un Amedi ilçesinde saat 09.41'de gerçekleşen 4,7 büyüklüğündeki depremin yerin 12,12 kilometre derinliğinde yaşandığı kaydedildi.

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) June 26, 2023

BAYBURT'TA 3.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Öte yandan Kandilli Rasathanesi, saat 09.45'te Bayburt Petekli, Demirözü'de 3.6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin derinliği ise 8.8 km olarak kaydedildi. Deprem büyük panik yaratırken can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk Ekmek 4 yeni çeşit ekmek üretti!

Halk Ekmek 4 yeni çeşit ekmek üretti!