Ahmet Buran müjdeyi tek tek verdi: Ankara'nın göz bebeği ve uğrak noktası olacak!
Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, Haber Ankara'ya konuştu.
İlçede yapılan ve yapılacak projeler üzerine ilk kez Haber Ankara'ya konuşan Başkan Buran, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile ortak noktada buluşarak çalışmalar yaptıklarını da belirtti.
Balalı hemşehrililerine heyecanla beklenen ‘doğal gaz’ ve ‘ihale’ müjdesini veren Buran, bir diğer müjdeyi de tüm Ankaralılar için verdi.
Tüm Ankara’ya seslenen Başkan Buran, Tol Mahallesi'nde bulunan ve ilerleyen günlerde Ankara'nın göz bebeği, uğrak noktası haline gelecek olan yapım aşamasındaki Kuş Cenneti projesinin de yavaş yavaş tamamlandığının altını çizdi.
Göreve geldiği günden itibaren üstlendiği projelerden bahseden Buran, “Bala olarak her daim gelişmekteyiz ve gelişmeye de açık bir ilçeyiz.” diyerek ilçedeki en büyük sıkıntının doğal gaz ve konut olduğunu söyledi.
"İlçedeki en temel sorunumuz konut ve doğal gazdı"
“İlçemizdeki en büyük sıkıntı konut ve doğal gazdı. Geçmişten gelen ve günümüze kadar devam eden bu sorundu, ilçemizde çalışan çalışanlarımızın Bala’da kalmasına engel oluyordu. Bunun nedeni öncelikle konutların doğal gazlı olmamasıydı, doğal gaz geldikten sonra en son 1137 konut yapıldı ve hepsi de dolu, Bala'da boş ev yok. Memurlarımız da artık Bala’da kalıyor yapılan bütün evlerimiz 2 yıldır da kullanılıyor.”
Ardından sözlerine devam eden Buran, ilçenin gelişememesindeki bir diğer etkeni de “Caddelerimizin dar olması.” diyerek açıkladı.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SONA GELİNDİ”
Buran, ilçede merakla beklenen ‘kentsel dönüşüm’ projesi için de “Binalarımızın çok eski ve kullanışsız olmasıyla ilgili de çok şükür sona geldik, bitirdik. Kentsel dönüşüm projemize yüzde 90 hemşehrilerimiz imza attı, Allah izin verirse mayıs ya da haziran ayında başlayacak. Bu projemizin hayata geçmesiyle ilçemizdeki cadde 24 metre olacak, 4 katlı binalar, lüks evler ve dükkanlar olacak. Ayrıca çevremizin gelişmesi için imar çalışmalarımız da devam ediyor. Bir an önce bitmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZ DE DEVAM EDİYOR”
“İlçemizde sosyal ve kültürel olarak faaliyetlerimiz de devam ediyor. En son temeli atılan ve ihalesi biten yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı başladı, temmuz ya da haziran ayında tamamlanacak inşallah.”
Bala’nın Tol Mahallesi'nde bulunan ve ilerleyen günlerde tüm Ankaralıların uğrak noktası haline gelecek olan yapım aşamasındaki Kuş Cenneti projesi için de Buran, “Kuş Cenneti ile ilgili de 2 tane kule düşünülüyordu hatta 1 tanesi şu an Orman Bakanlığı tarafından yapıldı sayılır. Ayrıca Kuş Cenneti için tanıtım ofisi de açmayı düşünüyoruz, oradaki gölette konaklayan 84 tane kuş çeşiti var. Üniversiteler ile görüşerek orayı aktif hale getireceğiz. Yalnız orada bir geçiş sıkıntısı var oraya giderken Tol Mahallesi üzerinden geçiş yapabiliyorsunuz ve onlar da tapulu. O durumu çözmek için de çalışmalarımız sürüyor, çözeceğiz.” diyerek son durumu paylaştı.
“BAYRAK PROJEMİZ DE VAR”
Başkan Buran, ayrıca ilerleyen günlerde bir projelerinin daha olduğunu belirterek “Dün TOKİ Genel Müdür Yardımcısı ile görüştük. Bayrak direğimiz var onun olduğu yerde 236 tane sosyal konut yeri tespit ettik bir aya kadar ihalesini yapıp yapımına başlayacaklar. Bir 130 konut da oraya yaparsak eğer Bala'mızın konutla ilgili sıkıntısı kalmayacak.” şeklinde bahsetti.
“KEÇİÖREN BELEDİYESİ İLE ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Başkan Buran, Keçiören Belediye Başkanı Altınok ile de ortak projelere imza attığını belirterek “Mesire Alanı projemiz var onu da sağ olsun Keçiören Belediye Başkanımız Turgut Altınok yapacak. Projesi falan hazırlandı, inşallah ihaleye çıkacak. Ayrıca Turgut Altınok 2000 metrekarelik bir köy konağı da yaptıracak. Daha önce de ilçemizin Abazlı ve Tol Mahallesi'ne park kazandırmıştı.” dedi ve “Sağ olsun bize yokluğunu hiç hissettirmiyor, ne söylersek ne istersek yardımcı olmaya çalışıyor. Bir dediğimizi iki etmiyor. İlçemizde Başkan Altınok'un yaptıklarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kendisi de bir Bala milliyetçisi zaten, hep ortak noktada buluşuyoruz. Ayrıca tek belediyemize değil, ilçemizdeki muhtarlara da yardımcı olmaya çalışıyor.” diyerek Başkan Altınok’a övgü dolu sözlerle teşekkür etti.
“BELEDİYEMİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”
"Bugüne kadar 24 araçlık filoyu envanterimize ekledik bunlar; eskvator, TIR, sati kaplama yol yapım aracı, yol süpürme aracı, çöp kamyonu, harfiyat kamyonu, minibüs, hafif ticari araç, tanker, silindir, grayder ve rovet. Belediye olarak kendi imkanlarımızla da elimizden gelebildiğince yapmaya çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizde ilçemizin nüfusu 33 bindi şimdi 22 bin.”
"KADINLARIMIZI İSTİHDAM EDİYORUZ"
Açıklamalarına devam eden Buran, " İstihdam olarak ise tekstil atölyemiz var Kalkınma Ajansı'nda çalışan Balalı kadın hemşehrilerimiz oralarda idare ediyorlar fakat biz bunun daha gelişmiş ve kapsamlı olmasını istiyoruz. İlçemizde çok büyük fabrikalar olmadığı için biz de oralarda istihdam yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
"ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Bala Belediyesi için yapılanları paylaşan Buran son olarak, " Kendi asfaltlarımızı üretmek için asfalt emisyon tesisimizi kurduk. Şu ana kadar Tol ve Beynam Mahallesi gibi doğal gaz çalışması olan ilçelerimiz hariç 18 köy içine asfalt attık. Köy içi asfaltlarını bu sene içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Havalar ısındığında asfalt çalışmalarına başlanacak “ dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.