Bilim dünyasında yaşanan gelişmeler yaşamımızı doğrudan etkiliyor. Bilim adamları Uzayda her geçen gün keşiflerini sürdürürken şimdi de güneşten sıcak bir nesne keşfedildiğini öne sürdü. Bununla birlikte milyonlarca vatandaş, güneşten sıcak bir nesnenin olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki Güneşten daha sıcak bir nesne var mı? İşte detaylar...
Son olarak 1400 ışık yılı uzaklıkta bir yıldızın yörüngesinde dönen nesnenin güneşten daha sıcak olduğu tespit edildi.
Bilim insanları, söz konusu nesnenin Güneş'ten daha sıcak olduğunu tespit ederken tespit edilen nesneye ilişkin, çok sıcak ev sahibi yıldızıyla o kadar yakın bir yörüngede dönüyor ki sıcaklığı 8.000 Kelvin'i (7.727 santigrat derece veya 13.940 fahrenheit) aştığı belirtiliyor.
Böylelikle nesnenin sıcaklığı, atmosferindeki molekülleri bileşik atomlarına ayırmaya bile yetecek güçte...
Fakat gezegenlerden daha sıcak olma eğiliminde olsalar da genel olarak Güneş benzeri sıcaklıklara ulaşılamayacağı öngörülüyor. Her ne kadar güneş benzeri sıcaklığa erişemeyecek gibi olsa da Kahverengi cüceler, bilim adamlarını sahip olduğu yüksek sıcaklıklar nedeniyle biraz şaşkına çevirdi.
Bilim insanlarına göre bu keşif; aşırı sıcak, büyük kütleli yıldızların yörüngesinde dönen Jüpiter benzeri gaz devlerine ne olduğunu anlamaya yardımcı da olabilir...
Yıldızlarına yakın yörüngede dönen gezegenler, büyük miktarda ultraviyole ışığa maruz kalır.
Nesneye dair net bir detay bulunmasa da tek bilinen Güneş benzeri sıcaklıklara ulaşamayacağı ve atmosferindeki molekülleri bileşik atomlarına ayırmaya bile yetecek güçte olması.