Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketini değerlendirdi

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, 13 Mayıs tarihi ile açıklandı. Kamudaki harcamalarda tasarruf yapılmasını sağlayacak olan paketin açıklanmasının ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'den de önemli bir değerlendirme geldi.

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketini değerlendirdi

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 13 Mayıs tarihinde açıklandı. Program kapsamında yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak, yeni hizmet binası alımı ve yapımı durdurulacak, kamuda istihdam emekli olanlarla sınırlandırılacak, kamuda personel servisi hizmeti bitecek, yönetim kurulu ücretlerinde üst sınır olacak, yabancı menşeili araçların kullanımı yasaklanacak.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin belediye hizmetlerini engellemeyeceğini ifade ederek önemli değerlendirmelerde bulundu.

KAMUDA TASARRUF VE VERİMLİLİK PAKETİNİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye ekonomisindeki kalkınmanın sürdürülebilir olması için kamu alanında bir dizi tasarruf önlemi alındı. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklandı. Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise "Bu belediyelerin savurganlığını önleyecek bir genelgedir. Bana göre bu genelgeye bile gerek kalmadan belediye üst yönetimleri, bunları kendileri yapmalıdır." dedi. Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, bu dönem göreve geldiğinde belediyede işlerin daha hızlı yürümesi için bazı birimleri Meclis kararıyla kapattıklarını söyledi.

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketini değerlendirdi

Yeni seçilen belediye başkanlarına mali yapıyı düzeltmeden sokakta başarı beklememeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Tiryaki, sadece devletten gelen kaynaklarla belediyecilik yapılamayacağını vurguladı.
Belediyelerin en önemli probleminin kaynakların doğru kullanımıyla çözülebileceğini dile getiren Başkan Tiryaki, "Bu açıklamaya şöyle baktığımda, belediye hizmetlerini engelleyecek bir durumun olduğunu görmüyorum. Bu belediyelerin savurganlığını önleyecek bir genelgedir. Bana göre bu genelgeye bile gerek kalmadan belediye üst yönetimleri, kendileri yapmalıdır. Ben 15 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptım ve bir tane araç bile kiralamadım. 15 yıl boyunca bir taşeron firma kullanmadım. Hep belediye eliyle hizmetlerimi yaptım.

Bu paket, bana göre işimizi kolaylaştırır. Bir belediye başkanı oturacak mevcut gelir-gider dengesine, bütçesine, gelir kaynaklarının devletten gelenlerine ve öz kaynaklarına bakacak. Belediyeler önümüzdeki süreçte daha önemli hale gelecektir. Yani artık belediyeler yarışacaktır. Altındağlı hemşerilerimden az bir sabır istiyorum. İyi bir yönetme anlayışını oluşturup çok kısa sürede onların beklediği hizmetleri de her geçen gün biraz daha artırarak vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan söz konusu paketin 3 yıl boyunca uygulanacağı ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER