Sağlık

Bağırsak enfeksiyonları yazın daha da arttı! Salgına karşı uzmanından tavsiyeler Bağırsak enfeksiyonları yazın daha da arttı! Salgına karşı uzmanından tavsiyeler Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bağırsak enfeksiyonları artmaya başladı. Enfeksiyonlar sonrası etrafta yoğun bir salgın oluşurken Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
Karpuzun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Karpuzun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden karpuzun çok sayıda faydası bulunuyor.
Duygularınızı bastırmayın! Birçok sorunun gizli tetikleyicisi! Duygularınızı bastırmayın! Birçok sorunun gizli tetikleyicisi! Bastırılmış duygular, fark etmeden birçok soruna neden oluyor. Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
3 yaşın altında çocuğu olanlar dikkat! 3 yaşın altında çocuğu olanlar dikkat! 3 yaşın altında çocuğu olanların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.
Uzmanı uyardı! Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmayın! Uzmanı uyardı! Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmayın! Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak, gözlerde çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.
Gebelikte seyahat! Uzun süreli yolculuk yapacak hamilelere tavsiyeler Gebelikte seyahat! Uzun süreli yolculuk yapacak hamilelere tavsiyeler Hamilelik döneminde uzun süreli yolculuklarda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.
Klima kullanırken bunları yapmayın! Çok fazla hastalığa davetiye çıkarıyor Klima kullanırken bunları yapmayın! Çok fazla hastalığa davetiye çıkarıyor Yaz mevsiminin gelmesiyle bunaltıcı sıcaklar yurdun dört bir yanını etkisi altına alırken klima kullanımları da arttı. Ancak birçok uzman klima kullanımları konusunda uyarılarda bulunurken vatandaşların da dikkatli olmalarını öğütlüyor.
Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için ne yapılır? Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için ne yapılır? Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.
Bakımsız klimalar hasta ediyor! Zatürreye yol açabilir! Bakımsız klimalar hasta ediyor! Zatürreye yol açabilir! Bakımsız ve temizliği iyi yapılmayan klimalar, zatürreye neden olabiliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Yosunkaya, konu ile ilgili konuştu.
Ağızdan nefes alırken bir daha düşünün! Uzman fizyoterapist uyardı Ağızdan nefes alırken bir daha düşünün! Uzman fizyoterapist uyardı Güney Carolina’lı bir fizyoterapist olan Chris Boettcher, günlük yaşantımızda farkında olmadan yaptığımız birçok davranışın sağlığı nasıl etkilediğine yönelik açıklamalar yaptı. Boettcher, ağızdan nefes almanın sağlığı olumsuz etkileyebileceğine de dikkat çekti.
Kafein tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Kafein tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Yaz aylarında kafein tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, kafein tüketimi ile ilgili konuştu.
Flirt varyantı nedir, koronavirüs yeniden mi artıyor, ölümcül mü? Flirt varyantı nedir, koronavirüs yeniden mi artıyor, ölümcül mü? Dünyanın 2019'un sonlarından 2022 yılı başlarına kadar sıkıntılı bir salgın süreci geçirmesini sağlayan koronavirüs tam unutulacakken yeni bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü tedirgin edecek açıklamayı yaptı.