Ankara Keşfet

Denizi olmayan Ankara'da deniz dünyasını tanıtan akvaryum: Girişler ücretsiz Denizi olmayan Ankara'da deniz dünyasını tanıtan akvaryum: Girişler ücretsiz Ankara'nın dilden dile bir çok şehirde ifade edilen denizsiz bir il oluşu şehir insanların deniz dünyasını tanımasına engel olmuyor. Keçiören ilçesinde hizmette olan bu alan binlerce metre karelik alanı ile ziyaretçilerini bekliyor.
Ankara’da İnönü Mağaraları’nı görenler hayran kalıyor! Ankara’da İnönü Mağaraları’nı görenler hayran kalıyor! Ankara bir kent olarak oldukça kompleks imkanlar sunuyor. Şehir yaşamının yanında doğal güzelliklere bu kentte ulaşmak mümkün. İnönü Mağaraları da bunlardan birisi olarak dikkat çekiyor.
Cumhuriyet tarihinin ilk müzesi burada kurulmuştu: Bizzat Atatürk istemişti Cumhuriyet tarihinin ilk müzesi burada kurulmuştu: Bizzat Atatürk istemişti Ankara günümüzde gezilip görülmesi gereken çok sayıda müzeye ev sahipliği yapıyor. Ünü şehir sınırı aşan bu müzeler arasında ilki bizzat Mustafa Kemal Atatürk'ün istemesi ile Ankara'nın sembol noktasında açılmıştı.
Ankara’nın ilçe isimlerinin anlamları ne, nereden geliyorlar? Ankara’nın ilçe isimlerinin anlamları ne, nereden geliyorlar? Ankara’nın ilçelerinin isimlerinin anlamları zaman zaman merak uyandırabiliyor. Bu ilçelerin isimleri nereden geldi, hangi anlamlardan dolayı ilçelere bu isimler verildi?
Başkente ait daha önce hiç görülmeyen 2 bin fotoğraf gün yüzüne çıkacak! Başkente ait daha önce hiç görülmeyen 2 bin fotoğraf gün yüzüne çıkacak! Ankara’ya ait ve daha önce hiç görüşmemiş 2 bin fotoğraf ve belge Türk Tarih Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’daki farklı mekanlardaki nadide fotoğrafları gün yüzüne çıkacak.
Ankara Çubuk’taki Karagöl Tabiat Parkı kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı Ankara Çubuk’taki Karagöl Tabiat Parkı kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan ve şehir dışından pek çok kişinin uğrak noktası haline gelen Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharda kahverengi ve tonlarına ev sahipliği yapıyor. Çubuk’un merkezine 22 km uzaklıkta bulunan Karagöl Tabiat Parkı şehirden kaçmak isteyenler için alternatif oluşturuyor.
Ankara'nın en yüksek rakımlı ilçesi! Adının anlamı bile tepe demek Ankara'nın en yüksek rakımlı ilçesi! Adının anlamı bile tepe demek Başkent Ankara taşıdığı resmi vasfına ek olarak kendi tarihi ve coğrafi yönleri ile de ön plana çıkıyor. Ankara'nın 25 ilçesi kendi içinde farklı alanlarda sınıflandırılıyor.
Ankara'da tekne turu yapılan Sarıyar Kayıkbaşı mest ediyor! Ankara'da tekne turu yapılan Sarıyar Kayıkbaşı mest ediyor! Ankara’da gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerlerden birisi olan Sarıyar Kayıkbaşı Piknik Alanı ziyaretçilere aileleri ile güzel bir gün geçirmeyi vaat ediyor.
Ankara'da Duatepe Anıtı ile tarih canlanıyor! Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası burada yaşandı! Ankara'da Duatepe Anıtı ile tarih canlanıyor! Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası burada yaşandı! Tarihi yerler açısından çok zengin bir kent olan Ankara’da Duatepe Anıtı ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Duatepe Anıtı neden önemlidir?
Ankara'da hikayesiyle dikkat çeken Cimcime Sultan Türbesi! Şifalı suyu bulduğu söyleniyor Ankara'da hikayesiyle dikkat çeken Cimcime Sultan Türbesi! Şifalı suyu bulduğu söyleniyor Başkent Ankara'da yüzyıllar öncesinde vefat eden ve halen hürmet gösterilen türbeler şehrin manevi yönünü gözler önüne seriyor. Bu türbeler haklarındaki rivayetler de ilgi çekiyor.
Ankara'da Soğuksu Milli Parkı ömre ömür katıyor Ankara'da Soğuksu Milli Parkı ömre ömür katıyor Ankara’nın doğal güzelliklerinden olan Soğuksu Milli Parkı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Soğuksu Milli Parkı’nda ne yapılır?
Ankara'nın gizli hazinesi! Uyuzsuyu Şelalesi'ni görenler hayran kalıyor! Ankara'nın gizli hazinesi! Uyuzsuyu Şelalesi'ni görenler hayran kalıyor! Ankara’nın gezilecek yerleri arasında gösterilen Uyuzsuyu Şelalesi kendisini görenleri hayran bırakıyor. Uyuzsuyu Şelalesi’nin özelliği nedir, nasıl gidilir?