ANASAYFA Altındağ Haberleri Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: Tasarruf tedbirlerini hayata geçiriyoruz

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: Tasarruf tedbirlerini hayata geçiriyoruz

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yönetimi yeniden devralan Veysel Tiryaki uyguladıkları tasarruf tedbirlerinden bahsetti. Başkan Tiryaki belediyenin mali tablosunu düzelteceklerini söyledi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: Tasarruf tedbirlerini hayata geçiriyoruz

Son dönemde ülke genelinde en çok bahsedilen konulardan birisi kamuda uygulanan kemer sıkma politikaları olmuştu. Yapılan harcamaları kontrol altına almak ve ekonomi için ek kaynak oluşturma adına benimsenen ulusal politika yerel yönetimlerde de uygulanıyor.

ALTINDAĞ'DA TASARRUF DEVRİ BAŞLADI

Bu kapsamda Ankara'nın Altındağ Belediyesi'nde de bir dizi tasarruf tedbiri hayata geçirildi. Belediye olarak mali tabloyu düzeltme adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Vatandaşın parası emin ellerde” dedi.

Araç ve personel konusunda gerekli adımları attıklarını ve kaynaklarını ifade eden Başkan Tiryaki “Göreve gelir gelmez kiralık olan 107 aracı geri gönderdik. Yeni araç kiralamayacağız. Yerlerine yeni araç almayacağız. Elimizdeki mevcut araç ve iş makineleri ile çalışmaya devam edeceğiz. Taşeron firmamız yok. Tüm araç ve personeller kendimizin. Bazı harcama kalemlerinde de kısıtlamalara gittik. Bundan böyle mevcut kaynaklarımız en verimli şekilde kullanılacak” diyerek net konuştu.

“DAHA GÜZEL BİR ALTINDAĞ İÇİN”

Bütçelerinin halkın parası olduğunun farkında olduklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki “Kaynaklarımızın tamamını,  daha güzel bir Altındağ için, Altındağlı kardeşlerimin yaşam kalitesini yükseltmek için harcayacağız. Kaynaklarımızı israf etmeden, geçmişte yaptığımız gibi, karlı yatırımlara dönüştüreceğiz. Garip gurabanın vergileri ile oluşturduğumuz belediye kaynaklarının çar çur edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Altındağ Belediyesinin izleyeceği politikanın nasıl bir şekilde yansıyacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Başkan Tiryaki'nin de yeni açıklamalar yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da çiftçiye 3 Mayıs'a kadar silajlık mısır tohumu dağıtımı yapılacak

Ankara'da çiftçiye 3 Mayıs'a kadar silajlık mısır tohumu dağıtımı yapılacak