ANASAYFA Altındağ Haberleri Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den temizlik işçilerinin başlattığı eyleme ilişkin açıklama!

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den temizlik işçilerinin başlattığı eyleme ilişkin açıklama!

Altındağ Belediyesinde yaşanan çöp toplama eylemi basına konu olmaya devam ederken beklenen açıklama geldi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, konuya ilişkin resmi bir açıklama yayımladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den temizlik işçilerinin başlattığı eyleme ilişkin açıklama!

31 Mart yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki'nin kararıyla ek zamlarının geri alınması nedeniyle protestoya başlayan ve işten atılan işçilerin eylemi devam ediyor. 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin talimatıyla gece yarısı gelen SMS ile işten çıkarıldıklarını öğrendikleri iddia edilen işçiler eylemlerini sürdürürken Altındağ Belediye  Başkanı Veysel Tiryaki'den açıklama geldi. 

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ'DEN TEMİZLİK İŞÇİLERİNİN EYLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, ‘’Değerli Altındağlı hemşehrilerim; sizlerin teveccühü ile seçildiğimizin hemen arkasından, Belediye Meclisimizin toplandığı ve resmen göreve başladığımız ilk gün olan 8 Nisan’da,  yasalara aykırı biçimde ve habersiz şekilde temizlik işçilerimizin başlattığı hukuk dışı eylem, Altındağlılar adına bizleri derinden üzmüştür. Konuya ilişkin açıklamamızı dikkatinize sunarım.'' diyerek yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

‘’8 Nisan Pazartesi günü Altındağ Belediyesi temizlik işçilerinin başlattığı yasal olmayan iş bırakma eylemine ilişkin açıklamamızı kamuoyunun dikkatine sunarız. Seçimden sonraki ilk çalışma günü olan ve yeni Belediye Meclisinin toplanarak göreve başladığı 8 Nisan Pazartesi günü, belediyemizin temizlik personelleri tarafından başlatılan iş bırakma eyleminden, eylemin başlatıldığı andan itibaren haberimiz olmuştur.

Belediye yetkilileri ve seçileli henüz birkaç gün olmuş yeni belediye başkanı ile hiçbir görüşme yapılmadan ve hiç bir yasal dayanağı olmayan, iş hukukuna aykırı olarak habersiz şekilde yapılan iş bırakma eylemi, Altındağlılar adına bizleri son derece üzmüştür. Öncelikle, konunun geçmişten gelen detaylarını sizlerle paylaşmak isteriz.

Altındağ Belediyesinin yeni Başkanı Veysel Tiryaki, Mart ay içerisinde Altındağ Belediyesi işçilerinin 2023 yılına ait 9 aylık geçmiş maaş farklarını alamadıklarını, seçime az bir süre kala yaptıkları hukuk dışı eylemle henüz adayken haberdar olmuştur. Mart ayında o dönemin Belediye Başkanı Asım Balcı, yasal olmayan bu eylemi sonlandırmak için kendisinin görevinin devam etmeyeceğini bilmesine rağmen, Ocak ayında toplu iş sözleşmesi ile verilen zam oranına yüzde 30 daha ek zam verdiğini açıklamıştır.

Yeni seçilen yönetimin göreve başlaması ile yüzde 30 ek zamlı maaş ödemesinin belediyeye aylık 40 milyon TL ek maliyet getirdiği de görülmüştür. Yapılan tespitte, ek zammın temizlik, park bahçe, veterinerlik gibi sahada beden gücüyle yoğun şekilde ve özveriyle çalışan personelle sınırlandırılmadığı, işçi olmalarına rağmen farklı gerekçelerle belediye birimlerinde masa başı olarak görevlendirilen 1500 işçiyi de kapsadığı anlaşılmıştır. Bu durumun tespiti ile yeni gelen yönetim tarafından maaş adaletsizliği konusunda çalışma başlatılmış ve yaklaşık 15 gün içinde bu konudaki çalışmanın tamamlanması hedeflenmiştir.'' denildi. Açıklamanın devamında;

Konuyla ilgili gelişmeler de takip edilmeye devam edecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devletten destek geldi! Bu kişilere 20 bin TL ödenek çıktı hemen başvurun

Devletten destek geldi! Bu kişilere 20 bin TL ödenek çıktı hemen başvurun