ANASAYFA Altındağ Haberleri Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Anne Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Anne Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Anneler Günü öncesinde Altındağ ilçesinde anlamlı bir program düzenlendi. Başkan Tiryaki müzenin kurucusu Şermin Yaşar ile birlikte Anne Müzesini ziyarete açtı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Anne Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Daha önce Ankara'da kelimelerin anlamını insanlara anlatma amacı ile Kelime Müzesi adlı bir müze kuran Yazar Şermin Yaşar manevi olarak çok büyük bir anlam taşıyan bir müze daha kurdu.

ANNE MÜZESİ AÇILDI

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kurulan ve uzun bir zamandır hazırlıkları yapılan Anne Müzesi resmen ziyarete açıldı. Anne kavramının ifade ettiği değeri ve toplumumuzdaki anne olgusunu bir kez daha akıllara getiren müzenin açılışı üst düzey bir katılım ile gerçekleşti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'de ilçe olarak ev sahipliği yaptıkları Müzenin açılışında yer aldı.

Beraberindeki isimler ile beraber Anne Müzesini gezen ve içinde bulunan eserleri yakından inceleyen Başkan Veysel Tiryaki vatandaşları müzeyi görmeye davet etti. Altındağ Belediyesi tarafından konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Tüm Hemşehrilerimizi açılışını gerçekleştirdiğimiz Hacettepe Mahallesi Hamam Arkasında bulunan Anne Müzesini yakından görmeye davet ediyoruz” denildi. 

ŞERMİN YAŞAR ANNE MÜZESİNİ DUYGULANARAK ÖZETLEMİŞTİ

Müzenin kurucusu Yaşar geçtiğimiz yıl yaptığı paylaşımda Anne Müzesi'nin kendisi için ifade ettiği anlama vurgu yapmıştı. Şermin Yaşar “Düşünün, Ankara’da bir sokak olsun, orada çok eskiden bir yetimhane olsun, sokağın adı seneler önce Öksüzler Sokak konsun; kadının biri günün birinde çıkıp gelsin ve desin ki Ben buraya Anne Müzesi kuracağım. Binlerce anne gelecek buraya, biliyorum” demişti.

Ankara halkının ilerleyen günlerde bu müzeye ilgi göstermesi bekleniyor. Ankara'daki pek çok müze yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti

Ankara'da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti