ANASAYFA Altındağ Haberleri Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kurban kesim alanında incelemelerde bulundu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kurban kesim alanında incelemelerde bulundu

Ramazan Bayramı biter bitmez Ankara'nın bir çok noktasında bir sonraki bayrama hazırlık yapılmaya başlandı. Altındağ ilçesinde de erkenden başlayan hazırlıklarda Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yer aldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kurban kesim alanında incelemelerde bulundu

Ülkemizde milyonlarca Müslüman 30 gün boyunca tuttuğu oruçların ardından Ramazan Bayramı dönemine girmişti. Ramazan Bayramı döneminin de geçmesinin ardından vatandaşlar gözlerini Kurban Bayramına çevirdi.

BAŞKAN TİRYAKİ KURBAN KESME ALANINI İNCELEDİ

İslam'da farz olan ibadetler arasında yer alan Kurban ibadeti kapsamında vatandaşlar küçük ve büyükbaş hayvanı dini usullere göre keserek hem kendileri tüketiyor hem de ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Özellikle son dönemde şehir hayatının daha yoğunlaşması sonrasında yerel yönetimler yetkilerinin olduğu yerlerdeki vatandaşlara kurban kesmeleri için uygun yerleri temin ediyordu.

Bu kapsamda Altındağ Belediyesi tarafından da vatandaşların Kurban Bayramı döneminde ibadetlerini hijyenik bir ortamda gerçekleştirmesi adına çalışmalar erkenden başlatıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tatlar mahallesinde yer alan kurban kesim alanını yerinde inceledi. Belediye tarafından yapılan açıklamada “Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kurban kesim alanımızda detaylı incelemelerde bulunarak tadilat, bakım onarım ve temizlik çalışmalarını başlattı. Kurban Bayramına kadar tesisin pırıl pırıl tertemiz bir şekilde hizmete yeniden açılacağını iletti” denildi.

BAYRAMA KADAR ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

İlerleyen günlerde Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında farklı yerlerde çalışmaların sürmesi bekleniyor. Şehir ve ülke genelinde de gerekli denetimler ve hazırlıkların bayram gününe kadar tamamlanması tahmin ediliyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AŞTİ ramazan bayramı tatilinde yüzbinlerce yolcuyu ağırladı

AŞTİ ramazan bayramı tatilinde yüzbinlerce yolcuyu ağırladı