Altındağ Belediyesi 2025 yılına kadar belirtilen mahallelerde inşaat yapanlardan ücret almayacak!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ilçenin yapılaşması adına önemli bir karara imza attı. İlçenin doğru ve sistematik bir şekilde genişlemesi için bazı yerlerde konut yapımı için belediye hizmet bedeli ödenmeyecek.

Altındağ Belediyesi 2025 yılına kadar belirtilen mahallelerde inşaat yapanlardan ücret almayacak!

Ankara'da inşaat sektörü ile uğraşanlar başta olmak üzere bireysel olarak bir yapı dikme niyetinde olanlar için önemli bir karar alındı. Yüzleri gülümsetecek kadar Altındağ Belediyesinden geldi.

ALTINDAĞ'DA MÜJDE GİBİ KARAR

Altındağ ilçesine yerleşim yeri inşası konusunda önemli bir teşvik kararı alındı. Yıl sonuna kadar geçerli olacak kararın detaylarını veren Belediye Başkanı Veysel Tiryaki insanları doğru bir şekilde yapılaşma konusunda teşvik etme adına önemli bir gelir fedakarlığında bulunduklarını ifade etti.

Altındağ Belediyesi 2025 yılına kadar belirtilen mahallelerde inşaat yapanlardan ücret almayacak!

Başkan Tiryaki konu ile ilgili “İlçemiz sınırları içerisindeki bölgelerde, yapılaşma konusunda parsel hissedarları ile yatırım yapacak firmalara kolaylık sağlamak ve yapılaşma konusundaki talepleri daha çok arttırmak amacıyla bir karar aldık. Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü hizmetlerine karşılık alınacak ücretlerin tamamını 01.01.2025 tarihine kadar almayacağız” dedi.

HANGİ MAHALLELER İÇİN GEÇERLİ OLACAK?

Altındağ Belediyesi tarafından alınan belediye ücreti ödenmeme uygulamasının geçerli olacağı yerler belli oldu. Söz konusu yerler Zübeyde Hanım, Ulubey, Solfasol ve Doğantepe Mahallelerinin tamamını, Örnek ve Gültepe Mahallelerinde “Riskli Alan” olarak ilan edilen alanları, Önder Mahallesinde onaylı imar planında “Konut Alanı” olarak ayrılan parselleri, Başpınar Mahallesini ikiye bölen 1131 Caddesi’nin batısından mahalle sınırına kadar olan bölge ile Feridunçelik- Beşikkaya Mahallelerinin bir kısmını kapsayan “Cinderesi Mevkii Riskli Alan” sınırı içerisindeki ada/parseller ve Altınköy Açık Hava Müzesi arasında kalan 24295, 24296, 24298 ve 24299 adaları kapsayacak.

Altındağ Belediyesi 2025 yılına kadar belirtilen mahallelerde inşaat yapanlardan ücret almayacak! - Resim : 2

Alınan karar yılın geri kalanı boyunca geçerli olacak. Bu uygulamadan çok sayıda firmanın yararlanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER