Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Ankara Kültür Yolu Festivali etkinlikleri tüm hızı ile devam ediyor. Altındağ Belediyesi bu sene pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ankara Kültür Yolu Festivali Altındağ'dan geçiyor

Altındağ Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. 28 Eylül tarihine kadar devam edecek olan festivalde Altındağlılar çok sayıda etkinlik ile kültür şöleni yaşayacaklar.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl da kültür ve sanatseverleri bir araya getiriyor. Altındağ yine, festivalin birçok etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Altındağ Belediyesi, bu yıl da Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 20-28 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Ankara Kültür Yolu Festivali, Ankaralıları birbirinden farklı kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturuyor. Söyleşi, sergi, konser ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Altındağ, sanatseverlere adeta bir kültür şöleni yaşatıyor.

Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapıyor - Resim : 2

SANAT SOKAĞI SANATÇILARININ 2 SERGİSİ ALTINDAĞ'DA!

Festival kapsamında, Hamamarkası Fener Sokak'ta bulunan Altındağ Belediyesi Güneş Sanat Galerisi ile Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu’nda iki ayrı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı sanatçıları tarafından üretilen eserler yer alıyor. Sanat Sokağı Sanatçıları Karma Sergileri, 20-28 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Ayrıca, Altındağ Belediyesi Güneş Sanat Galerisi, festival boyunca atölye etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Cam şekillendirme, ebru, çini, resim, keçe, mozaik ve kaligrafi atölye etkinlikleri, 9 gün boyunca Ankaralı sanatseverlerle Güneş Sanat Galerisi’nde buluşuyor.

Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapıyor - Resim : 3

ANKARA’NIN MANEVİ MİMARI HACI BAYRAM VELİ, ALTINDAĞ’DA KONUŞULUYOR

Ahilik Hacı Bayram Veli Müzesi’nde konuşulacak… Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, 25 Eylül Perşembe günü, Hacı Bayram Veli Müzesi’nde “Ahilerin Sultanı Hacı Bayram Veli” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapıyor - Resim : 4

ANKARA MEVLEVİHANESİ’NDE BİRBİRİNDEN ÖZEL ETKİNLİKLER

Hamamarkası’nda bulunan Ankara Mevlevihanesi de birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 21, 27 ve 28 Eylül tarihlerinde, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen “Semâ Mukabelesi” katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapıyor - Resim : 5

BAŞKENT MİLLET BAHÇESİNDE KONSERLER DÜZENLENECEK!

Festival kapsamında, Başkent Millet Bahçesi'nde de birçok etkinlik düzenlenecek. Ankara’nın cazibe merkezlerinden biri olan Başkent Millet Bahçesi, Buray, Merve Özbey, Sinan Akçıl, Alişan, Tuğçe Kandemir, Kıraç, Bengü, Murat Dalkılıç ve Bayhan gibi sevilen müzisyenleri ağırlayacak. Ayrıca, Başkent Millet Bahçesi’nde çocuklar için de özel etkinlikler olacak. Başkent Millet Bahçesi Çocuk Köyü’nde düzenlenen etkinliklerde neşeli anlar geçirecek olan Ankaralı çocuklar doyasıya eğlenecek.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yapmış olduğu açıklamasında başta Altındağlılar olmak üzere tüm Ankaralıları düzenlenecek olan etkinliklere davet etti. Altındağ Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılacak olan etkinlikler 28 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER