Altındağ Belediyesi'nden veteriner kliniği ve barınma evi hizmeti!

Sokaktaki hayvanların barınma, aşı ve kısırlaştırma gibi problemlerine karşılık Altındağ belediyesi barınma evi ve ücretsiz veteriner kliniği desteğini duyurdu.

Altındağ Belediyesi'nden veteriner kliniği ve barınma evi hizmeti!

Sokak hayvanlarının aşı, kısırlaştırma, barınma ve bakım gibi tedavilerini önemseyen Altındağ Belediyesi, yaptığı açıklamalarda ücretsiz veteriner hizmeti verildiğini duyurdu.

BELEDİYEDEN VETERİNER KLİNİĞİ VE BARINMA EVİ HİZMETİ!

Hayvan dostlarımızın sağlığı ve güvenliği için de çalışan Altındağ Belediyesi, ücretsiz hayvan ambulansı, hayvan barınağı ve hayvanlara sağladığı tüm imkanlarla gayretli bir çalışma yürütüyor.

Altındağ Belediyesi sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilenlerin kayıt altına alınması konularında büyük titizlik gösteriyor.

Altındağ Belediyesi'nden veteriner kliniği ve barınma evi hizmeti!

Bu kapsamda geçici bakımevine gelen hayvanlar öncelikle"Sahipsiz Hayvan Kayıt Defteri"ne kaydedilerek müşahede altına alınıyor. Daha sonra ise hayvanların gerekli tedavileri yapılıyor, kısırlaştırılıp aşılanıyor ve işaretleniyor. Bazı hayvanlar alındıkları ortama geri bırakılırken, bazıları ise Altındağ Belediyesi barınağında sahiplenilmek için bekliyor. Sahiplenme konusunda yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapılıyor.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NDEN HAYVAN BARILNAĞI!

Altındağ Belediyesi'nin hayvan barınakları, toplatıp getirilen başıboş sokak köpeklerine, sahipleri tarafından bakılamayan hasta ve yaşlı hayvanlara kucak açıyor. Bakımevine gelen köpekler bilgisayar ortamında kayıt altında alındıktan sonra iç ve dış parazitlere karşı ilaç uygulaması yapılıyor ve müşahede altına alınıyor. Bu süreçte hasta olan köpeklerin de tedavileri yapılıyor. Süre bitiminde ise köpekler kısırlaştırılıyor. Kuduz aşıları yapılan köpeklerin kulaklarına numaralı küpeler takılıyor.

Altındağ Belediyesi'nden veteriner kliniği ve barınma evi hizmeti! - Resim : 2

Çevreye uyum sorunu yaşayan köpeklerin de kontrol altında tutulduğu bakımevi, uzun süre sahiplendirilemeyen köpeklerin bakım, beslenme ve tedavilerinin yapıldığı sıcak bir yuva ve sağlıklı bir yaşam merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Sahipleri tarafından getirilip bırakılan köpekler ise kendilerine bakacak bir aile bulunana kadar bakımevinde tutuluyor. Tüm hayvanların bakım ve beslenmesi kuru mama ile yapılıyor.

Açıklanan bu hizmetlerden faydalanmak için kişilerin (0312) 507 01 21 numaralı telefondan belediyeye ulaşılabileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER