ANASAYFA Ankara 14 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi, metro Ankaray EGO Başkentray bedava mı?

14 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi, metro Ankaray EGO Başkentray bedava mı?

Ramazan Bayramı'nda Ankara dahil pek çok ile toplu taşıma araçlarının ücretsiz olarak kullanılabileceği ifade edilmişti. Toplu taşıma araçlarını 14 Nisan tarihinde kullanacak olan Ankaralılar da bugün metro, Ankaray, Başkentray ve EGO otobüslerinin ücretsiz olarak hizmet verip vermediğini sorgulamaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
14 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi, metro Ankaray EGO Başkentray bedava mı?

Türkiye, 11 Mart tarihinde başlayan Ramazan ayının ardından 10 Nisan Çarşamba günü itibariyle de Ramazan Bayramı'nı idrak etti. Ramazan Bayramı süresince toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılırken 14 Nisan Pazar günü için de araştırmalar başladı. Ankaralılar ‘’14 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi, metro Ankaray EGO Başkentray bedava mı?'' gibi soruları gündeme taşıdı. 

Ankara'da 14 Nisan tarihi ile toplu taşıma araçlarının ücretli mi ücretsiz mi olduğu sorgulanırken detaylar da yapılan resmi açıklamanın ardından belli oldu. 

14 NİSAN ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Ramazan Bayramı sona erdi. Aile, akraba, arkadaş ziyaretleri bayram boyunca yapıldı. Bayram ziyaretlerinde toplu taşıma kullananlar ücretsiz toplu taşımadan yararlandı. 14 Nisan 2024 tarihinde ‘’Toplu taşıma bedava mı?'' sorusu tekrardan gündeme geldi. ‘’Bayramdaki ücretsiz ulaşım, bayram tatili sonuna kadar devam edecek mi?'' sorusuna yanıt aranırken detaylar açıklandı. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00’dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00’a kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz oldu. ABB işletmesinde olan EGO otobüsleri, Ankaray ve metrolarda bu tarihlerde ücretsiz hizmet verdi.

Ancak 13 Nisan tarihi ile bu uygulama sona erdi. 14 Nisan Pazar günü toplu taşıma araçlarını kullanacak olan Ankaralıların ücret ödemesi gerektiği kaydedildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Yavaş'ın Meclis çoğunluğunu CHP'nin alması ile 5 yıldır reddedilen projelerini hayata geçirmesi bekleniyor!

ABB Başkanı Yavaş'ın Meclis çoğunluğunu CHP'nin alması ile 5 yıldır reddedilen projelerini hayata geçirmesi bekleniyor!