ANASAYFA Ankara 23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi? Ankara İzmir İstanbul toplu taşıma bedava mı?

23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi? Ankara İzmir İstanbul toplu taşıma bedava mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle toplu taşıma araçlarının ücret durumu araştırılıyor. 23 Nisan'da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı sorgulanırken Ankara, İstanbul ve İzmir'de son durum merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi? Ankara İzmir İstanbul toplu taşıma bedava mı?

23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi? Ankara İzmir İstanbul toplu taşıma bedava mı? - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl salı gününe denk geldi. Resmi bayramlar arasında olan 23 Nisan tarihin de bir günlük tatil yapılıyor. Resmi bayramlarda bazı illerde toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verirken vatandaşlar da ‘’23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. 

23 Nisan Salı günü bazı illerde toplu taşıma araçları da ücretsiz olarak hizmet verecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın denk geldiği salı günü resmi tatil olacak. Bu nedenle bazı belediyeler toplu ulaşım araçlarının da bedava hizmet vereceğini açıkladı. 

23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Çocuk bayramının kutlandığı 23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve İzmir'de ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılında toplu taşıma hizmeti ücretsiz olacak.

Sabah saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması kararı kapsamında, 23 Nisan 2024 Salı günü EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz faydalanılabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

İstanbul'da İETT'den yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile ücretsiz seyahat edeceği belirtildi. Otobüs seferleri Cumartesi tarifesi ile Metrobüs seferleri hafta içi tarifesi ile çalışacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi kreşlerindeki miniklerden 23 Nisan'a özel gösteri

Sincan Belediyesi kreşlerindeki miniklerden 23 Nisan'a özel gösteri