ANASAYFA Ankara ABB Başkanı Yavaş ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier bir araya geldi!

ABB Başkanı Yavaş ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier bir araya geldi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Steinmeier, yerel seçimler dolayısıyla başarısından dolayı Başkan Yavaş'a tebriklerini iletti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier bir araya geldi!

ABB Başkanı Yavaş ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier bir araya geldi! -Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, İstanbul ziyaretinin ardından dün Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan  Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaret programına Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı da dahil etmişti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Türk-Alman diplomatik ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla bir araya geldi. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ABB Başkanı Yavaş’a seçimlerdeki başarısı dolayısıyla tebriklerini iletti.

ABB BAŞKANI YAVAŞ VE ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde basına kapalı olarak yaklaşık 35 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. 

Avrupa Birliği (AB)  ile ilişkilerden ekonomi ve dünyada yaşanan savaşlara kadar pek çok konunun konuşulduğu görüşmede Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ABB Başkanı Yavaş’a, “Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor.  Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi” dedi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ, VİZE PROBLEMİNİ İLETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile gerçekleştirdikleri görüşme ile ilgili “İsrail’in Gazze’deki katliamını kınadığımızı belirtik. Ayrıca bölgemizdeki Ukrayna-Rusya Savaşı’nın Türkiye’ye etkilerinden bahsettik. Bir diğer konumuz Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerdi, Almanya'nın bu konuda ağırlık koyması gerektiğini konuştuk.'' bilgisine yer verdi. 

Bunun yanı sıra ‘’Ayrıca, Türkiye'den çok sayıda öğrencinin ve iş dünyasındaki kişilerin vize konusunda yaşadığı problemlerden bahsettik. Bu kadarlık bir konuşma oldu. Kendilerine seçimle ilgili bilgiler verdik.” diyen ABB Başkanı Yavaş, görüşme ile ilgili verdiği bilgileri sonlandırdı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi evde berber hizmeti nedir? Pursaklar evde bakım hizmetinden nasıl yararlanılır?

Pursaklar Belediyesi evde berber hizmeti nedir? Pursaklar evde bakım hizmetinden nasıl yararlanılır?