ANASAYFA Ankara ABB Jeoloji kurultayına sponsor oldu

ABB Jeoloji kurultayına sponsor oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, rutin belediye faaliyetlerine ek olarak sosyal anlamda da önemli programlara ev destek vermeye desteğini sürdürüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Jeoloji kurultayına sponsor oldu

Konu ile ilgili başkentte yapılan programlara bir yenisi daha eklendi. Toplumu yeryüzü konusunda bilinçlendirmek ve yaşanan olaylar konusunda önlem alınmasına vurgu yapan jeoloji çalıştayı ABB katkısı ile düzenlendi.

AFETLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Jeoloji Kurultayı Ankara Büyükşehir Belediyesi sponsorluğu ile düzenlendi. Düzenlenen Çalıştayın bu sene teması afet dirençli kentler olarak belirlendi. Konu ile ilgili düzenlenen Çalıştay'da konuşan ABB  Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel  belediye olarak bu programa katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Erel “Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yerimizi aldık. Afet Dirençli Kentler temalı Jeoloji Kurultayı’nda bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı yapmış, tüm önlemlerimizi almış afetlere karşı hazır halde dirençli şehirler oluşturma anlamında da çalışmalarımızı yapmış bulunmaktayız ve Türkiye Jeoloji Mühendisleri odası ile ortak çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

YAŞANAN AFETLERDEN BAHSEDİLDİ

Söz konusu çalıştayda alanında uzman isimler son yıllarda başta 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri olmak üzere yaşanan büyük afetlere karşı kentlerde nelerin yapılması gerektiğinden bahsedildi. Düzenlenen Jeoloji Çalıştayına çok sayıda davetli katıldı. İlerleyen dönemlerde Ankara'da ve ülkenin diğer şehirlerinde farklı çalışmalarda düzenlenmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü  - Beşiktaş ZTK Yarı Final maçı biletleri satışa sunuldu

MKE Ankaragücü - Beşiktaş ZTK Yarı Final maçı biletleri satışa sunuldu