ABB “Metroyu su bastı” haberlerini yalanladı

ABB, “Söğütözü Metrosu’nu su bastı” şeklindeki çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı. Belediye metronun güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı.

ANKARA (İHA) – Ankara’da sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli sağanaklar, kentteki hayatı olumsuz yönde etkilerken bazı yerlerde su baskınları meydana geldi. Ekipler ise su baskınlarına yönelik yapılan bazı ihbarların gerçeği yansıtıp yansıtmadığına yönelik araştırmalar yapıyor.

İKİ KOVA SU YERE DÖKÜLMÜŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi de (ABB), sosyal medyada paylaşılan “Söğütözü Metrosu’nu her yağışta su basıyor” şeklinde paylaşılan görüntüleri yalanladı. Belediye metronun güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak gerçeği ortaya çıkardı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Söğütözü Metrosu'nu her yağışta su basıyor” yorumuyla paylaşılan görüntülere ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı. Görüntülere ilişkin yapılan açıklamada, bugün bazı sosyal medya hesaplarında ‘Söğütözü Metrosu'nu her yağışta su basıyor’ yorumuyla paylaşılan görüntüler incelendiğinde bir şahsın damlama olan bölgeye konan iki kova suyu yere dökerek çekim yaptığı ve sosyal medya haber sitelerine servis ettiğinin tespitinin yapıldığına yönelik ifadeler kullanıldı.

ABB, Söğütözü Metrosu’na getirdiği kovalarla su döküp, metroyu su basmış gibi gösteren şahıs hakkında hukuki süreç başlatılacağına dikkat çekti. ABB yaptığı açıklamada, “Halkı yanıltıcı eylemlerde bulunan şahıs hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER