ABB'den Çocuklar Üşümesin projesi kapsamında hanelere 3 ay boyunca 500 TL ısınma desteği!

Sosyal, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışı ile birbirinden farklı destek projelerine imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde de vatandaşları unutmadı. Çocuklar üşümesin diye hanelere ısınma desteği sağlayacağını açıklayan belediye, detayları da duyurdu.

ABB'den Çocuklar Üşümesin projesi kapsamında hanelere 3 ay boyunca 500 TL ısınma desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentte yaşayan ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için birbirinden farklı yardım programları sunmaya devam ediyor. Kış şartlarında çocukların üşümemesi için ısınma desteği vereceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, önemli bir açıklamaya yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Çocuklar Üşmesin’ adıyla başlattığı sosyal yardım alan ailelere yaptığı ısınma desteğine bu yıl da devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ısınma şekli soba olan 25 bin aileye toplam 144 milyon 720 bin TL kömür desteği ödemesinin ardından, ısınma şekli doğal gaz olan 153 bin 654 aileye ise 76 milyon 827 bin TL tutarındaki doğal gaz desteğinin ilk ödemesini Başkent Kart’larına yatırdıklarını duyurdu.

ABB 'ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN' PROJESİ KAPSAMINDA DOĞAL GAZ DESTEĞİNE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KENTTE sosyal yardım alan ailelerin zorlu ekonomik koşullarda yanında olmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardım alan vatandaşların Başkent Kart’larına kömür ve doğal gaz desteğinin ilk ödemesini yatırdı.

ABB'den Çocuklar Üşümesin projesi kapsamında hanelere 3 ay boyunca 500 TL ısınma desteği!

Isınma şekli soba olan 25 bin aileye 144 milyon 720 bin TL kömür desteği ödemesinin ardından, doğal gaz kullanan 153 bin 654 aileye de 76 milyon 827 bin TL tutarındaki doğal gaz desteğinin ilk ödemesi Başkent Kart’lara yatırıldı. Aylık 500 TL olarak hazırlanan ısınma desteği Aralık, Ocak ve Şubat aylarını kapsarken 3 ay boyunca toplam 230 milyon 481 bin TL’lik destek ödemesi öngörülüyor.

Öte yandan doğal gaz desteğinde ilk ay ödemesi Başkent Kartlara yatırıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER