Adalet Bakanlığı'ndan Mansur Yavaş yargılansın başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında şikayetle başlayan bir davada Adalet Bakanlığı, kanun yararına bozma istedi. Yaşan gelişmeye ilişkin detaylar merak edildi.

Adalet Bakanlığı'ndan Mansur Yavaş yargılansın başvurusu

Ankara'daki TOGO Kuleleri davaları sürerken hukuki açıdan bir gelişme yaşandı. ABB tarafından 2019 yılında Sözcü Gazetesi’nde TOGO Kuleleri ile ilgili yapılan röportaj hakkında Avukat Mehmet Ali Alan tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Savcılık konu hakkında takipsizlik kararı verirken Adalet Bakanlığı, Mansur Yavaş için mahkeme tarafından alınan takipsizlik kararını kanun yararına bozma istemi ile başvuruda bulundu.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN MANSUR YAVAŞ KARARI

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk ile 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirdiği röportajda, hem TOGO Kulelerinin hem de Gökçek döneminden itibaren belediyenin avukatı olan Mehmet Ali Alan’ın görevini sürdürdüğünü ifade etti. Ancak Kanun yararına bozma isteyen Adalet Bakanlığı, "Yavaş’ın sözlerinin AKP Kırşehir Milletvekili aday adayı olan Alan’ı küçümseyici ve incitici olduğunu" iddia etti. ABB Başkanı Yavaş’ın sözlerinin AK Parti Kırşehir Milletvekili aday adayı olan Alan’ı küçümseyici ve incitici olduğu iddia edilirken ABB ise Bakanlık tarafından yapılan itirazın algı olduğu iddia etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER