Akaryakıt fiyatlarında son durum! 2 Ekim Pazartesi Ankara'daki güncel akaryakıt fiyatları

Son zamanlarda petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde benzine 1.94 lira indirim gelmişti. Yapılan indirim sonrası tekrar zam haberleri gelmeye başladı.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 2 Ekim Pazartesi Ankara'daki güncel akaryakıt fiyatları

Rusya ve Ukrayna savaşları bent petrol fiyatlarında dalgalanmalara yol açarken fiyatlarda değişiklik göstermeye devam ediyor. Yapılan son indirimden sonra tekrar zam haberleri gündeme gelmişti. Sürekli yükseliş gösteren akaryakıt fiyatlarında beklenen zam oranları merak konusu oldu.

Döviz ve bent petrol fiyatlarındaki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor. 2 Ekim akaryakıt fiyatlarında ki son durum nedir? Ankara'da benzin ve mazot fiyatları arttı mı? Güncel akaryakıt fiyatlarını haberankara.com okuyucuları için derledik.

screenshot-9.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN ARTAR?

Dünyada ve ülkemizde petrol fiyatlarını değiştiren en önemli sebep arz talep dengesidir. Nüfusun orantısız artması ile birlikte akaryakıta olan taleple artıyor. Kaynakların kısıtlı olmasına bağlı olarak da fiyatlarda artış yaşanıyor.

0x0-1660564943126.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

screenshot-10.jpg

MOTORİNDE VE BENZİNDE İNDİRİM VAR MI?

İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.13 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 36.71 liradan satılıyor.

Ankara'da motorinin litre fiyatı 40,67 liradan benzinin ise 37,25 liradan satılıyor.

OTOGAZA ZAM GELİYOR

2 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere Otogaz grubunda 69 Kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

screenshot-5.jpg

Ankara'da motorin ortalama 40,65 liradan satılırken, benzin ortalama 37,26 liradan satılıyor. Fiyatlar ilçe ilçe değişiklikler gösterirken güncel fiyatlar açıklandı.

SONRAKİ HABER