Ali Yerlikaya duyurdu! 7 ilde eş zamanlı Mahzen 15 Operasyonu düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabah saatlerinde Türkiye'nin 7 farklı şehrinde bir operasyon düzenlendiğini açıkladı. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda Çetinler adlı suç örgütünün çökertildiği bilgisi paylaşıldı.

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm suç örgütlerini mensupları ile birlikte yakalama çalışmaları sürüyor. 2023 Yılının Haziran ayında İçişleri Bakanı olarak atandığı dönemden bu yana suç örgütlerini çökertmesi ile ünlenen Ali Yerlikaya yeni bir paylaşım yaptı.

"ÇETİNLER" ÇÖKERTİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Çetinler adı verilen suç örgütünün 7 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen Mahzen-15 adlı operasyon ile çökertildiğini ve 109 kişinin yakalandığını duyurdu. Konu ile ilgili konuşan Bakan Yerlikaya “İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen MAHZEN-15 operasyonlarında elebaşılığını Ö.Ç ve M.Ç’nin yaptığı Çetinler olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi” ifadelerini kullandı.

YASAKLI MADDE VE SİLAHLA YARALAMA SUÇLARI

İllegal yapılara fırsat vermeyen emniyet birimleri İstanbul merkezli Kocaeli, İzmir, Bursa, Samsun, Diyarbakır ve Erzincan'da gerçekleştirilen operasyonda yakalanan örgüt mensuplarının bir çok suça bulaştığını tespit etti. Söz konusu şahısların yasaklı madde ticaretinden kasten öldürmeye teşebbüs ve yağma gibi suçlar işlediği belirtildi.

Yapılan operasyonda çok sayıda yasaklı madde ve silaha el konulurken, şüphelilerin kısa süre içerisinde adli işlemlerinin tamamlanması ve suçlu olanların cezalarının verilmesi bekleniyor. Emniyet güçleri tarafından Çetinler suç örgütünün son olmayacağı ve yeni operasyonların devam edeceği vurgusu yapılıyor.