ANASAYFA Ankara Ankara 2 Mayıs metro çalışacak mı metrolar neden çalışmıyor?

Ankara 2 Mayıs metro çalışacak mı metrolar neden çalışmıyor?

Ankara'da yaşanan yoğun sağanak yağışın ardından bazı metro istasyonlarını su bastı. Kentin pek çok noktasında hayat adeta durma noktasına gelirken ekiplerin çalışmaları da devam ediyor. Ancak Ankara'da metro ulaşımında yaşanan aksaklıklar da vatandaşların bazı sorularına yanıt aramasına neden olurken 2 Mayıs tarihi ile metroların çalışma durumu da sorgulanıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara 2 Mayıs metro çalışacak mı metrolar neden çalışmıyor?

Başkent Ankara, pazartesi gününden bu yana sağanak yağış etkisini gösteriyor. Ankara'da bazı metro hatları yaşanan yoğun yağış nedeniyle su basınından dolayı 1 Mayıs tarihinde ulaşıma kapandı. Metro hatlarının ulaşıma kapanması ile beraber  vatandaşlar da 2 Mayıs tarihinde metro ulaşımına ilişkin araştırmalarına devam ediyor. 

Başkent Ankara'da toplu taşıma sefer saatleri ve güzergahlarında yoğun yağış sebebiyle ulaşım aksaklığı gündeme geldi. Ankara'da etkili olan yoğun sağanak nedeniyle bazı metro hatlarının ulaşıma kapatıldığı ifade edilirken yaşanan yoğun yağış sonrası yeni düzenlemeye gidildi.

ANKARA 2 MAYIS PERŞEMBE METROLAR ÇALIŞIYOR MU, NEDEN ÇALIŞMIYOR?

1 Mayıs tarihinde Keçiören metrosu normal seyrinde hizmet verirken aktarma için AKM'de inen kişiler metro hattının yaşanan aşırı yağıştan olumsuz etkilenmesi gerekçe gösterilerek ring otobüslerine yönlendirildi. 

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yaşanan yağış nedeniyle metro hattının AKM - Batıkent yönünde ulaşım sağlanmayacağını ifade ederek vatandaşları ring hattına yönlendirdi.

Ancak EGO Genel Müdürlüğü tarafından yeni açıklamada ‘’Ankara Metrosu Akköprü İstasyonu'nda su seviyesi yeniden  kritik seviyeye yükselmiştir. Bu nedenle Atatürk Kültür Merkezi ve Yenimahalle İstasyonları arasında ulaşım ring otobüsleriyle sağlanacaktır'' denildi.

Başkent Ankara'da yaşanan yoğun sağanak yağış nedeniyle metro ulaşımı bir süre daha ring seferleri ile devam ettirilecek. 

Haberankara.com Özel Haber Azra KOÇAK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı başladı!

Ankara Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı başladı!