Ankara Akyurt'ta bıçakçılar Kurban Bayramı yoğunluğu yaşıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Ankara, yetkili birimlerce Kurban Bayramı için hazır hale getirilirken bıçakçılar da yoğun mesailerine devam ediyor.

Ankara Akyurt'ta bıçakçılar Kurban Bayramı yoğunluğu yaşıyor

Türkiye'de Kurban Bayramı 16 Haziran tarihi itibariyle idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın gelişi heyecanı artırırken kurban kesebilecek olan vatandaşlar da kurban satış alanlarını ziyarete devam ediyor. Küçükbaş ya da büyükbaş kurbanlık alan vatandaşlar, kesim için bıçakçıların yolunu tutuyor.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılarda yoğunluk yaşandığı ifade edildi. Vatandaşlar bıçaklarını biletmek için bıçakların yolunu tutarken bıçak ustaları da vatandaşları bıçaklarını biletmek için son günü beklememeleri konusunda uyarıyor.

AKYURT'TA KURBAN BAYRAMI'NA SAYILI GÜNLER KALA BIÇAKÇILARDA YOĞUNLUK

Kurban Bayramına hazırlık yapan vatandaşlar, kurban kesimi sonrasında etlerin kesilmesi için keskin bıçaklara ihtiyaç duyacak. Kurban kesecek kişiler, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tutarken uyarılar da peşi sıra geldi. Bazı vatandaşlar kurban kesimi için yeni bıçak alırken bazı vatandaşlar da eski bıçaklarını biletmeyi tercih etti.

Ankara Akyurt'ta bıçakçılar Kurban Bayramı yoğunluğu yaşıyor

Vatandaşların evlerinden getirdiği bıçaklar bileme makinesiyle keskinleştirilirken bıçak bileme işleminde ustalar, bıçağın yanmamasına ve iyi eğelenmesine dikkat ettiklerini kaydetti. Vatandaşların talebine yetişebilmek için yoğun mesai harcadıklarını belirten bıçak ustaları da bıçak bileme işleminin işin ehline bırakılması gerektiğini vurguladı. Et kesimin keskin bıçak kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden bıçak bileyiciler, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER