Ankara Akyurt'ta görevlinin yılan yakalarken ki rahatlığı görenleri hayrete düşürdü

Yaz aylarının gelmesi insanların yaşadığı yerlerde zararlı hayvanların sık görülmesine yol açtı. Akyurt'ta dev yılan görenleri korkuturken, olay yerine gelen görevlinin rahatlığı gözlerden kaçmadı.

Akyurt ilçesinde bir mahallede yaklaşık 2 metre boyundaki yılan, görenlerde büyük bir panik oluşturdu. Yılanın kendilerine ya da başkalarına zarar vermesini istemeyen vatandaşlar belediye ekiplerinden gelip kendilerine yardımcı olmalarını talep etti.

YILANLARI YAKALAMASI İLE ÜNLÜ

İhbar üzerine yılanı almaya gelen ekipler hızlı bir şekilde vatandaşların sıkıntısını giderdi. Görevli olarak oraya gelen bir personelin ise yıllardır yılanları yakalaması konusundaki mahareti ile bilinen bir kişi olduğu öğrenildi.

Ankara'da son yılan bükücü olarak bilinen 47 yaşındaki bu personel yılanı bir oyuncağı bulunduğu yerden alıyormuş rahatlığı ile alarak bir pet şişenin içine koydu. Çevredeki vatandaşların hayret dolu bakışları altında yılanı kontrol altına alan görevlinin kendinden emin tavırları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Mahalle sakinlerinin kendilerine haber vermesi yılanı almaya gelen ekipler gerekli işlemleri yaptıktan sonra ilgililere teslim etmek üzer yılanı yaklarında götürdü.

GÖREVLİDEN ÖNCE MÜDAHALE EDİLMEMESİ GEREKİYOR

Vatandaşların bu tarz durumlar ile karşılaştıklarında kendi başlarına bir iş yapmamaları büyük önem arz ediyor. Herhangi bir zehirlenme ya da yaralanma olayına karşı vatandaşların ekiplere haber vermesi ve işi profesyonellere bırakması gerekiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER