Ankara Akyurt'ta yılanları yakalaması ile ünlenen personel görenleri hayrete düşürüyor

Yaz aylarının gelmesi yöresine göre farklı şehirlerde farklı tehlikeli hayvanların ortaya çıkmasına neden oldu. Akyurt'ta da vatandaşlar yılanlardan şikayetçi oluyor.

Akyurt'ta belediye personeli olarak görev yapan Tuncay Sezer adlı vatandaş farklı bir şekilde ünlenmeyi başardı. 47 yaşındaki Sezer yılanları bir oyuncakla oynar rahatlığı ile alıp götürmesi ile ünlendi. Vatandaşlar arasında son yılan bükücü olarak anılan Tuncay Sezer görevi kapsamında yılanları alıp şişelere atarak doğal yaşam alanlarına götürmeye devam ediyor.

YILANLARI RAHATÇA YAKALIYOR

Son olarak Ankara'nın Akyurt ilçesinde yaşanan bir yılan vakası daha Tuncay Sezer'in müdahalesi ile sonlandırıldı. Küçük yaşlardan beri yılanlara müdahale ettiğini ifade eden Sezer bu yakaladığı yılanı da aynı şekilde doğaya geri götüreceğini ve bu işlemi görev bilinci ile yaptığını ifade etti.

Akyurt halkının da kendisini yılanların efendisi diyerek tanımladığı Sezer gelen ihbarlar doğrultusunda yılanları yakalamaya devam ediyor. Akyurt'ta ise yaz aylarında sayılarında artış yaşanması tahmin edilen yılanlara karşı dikkatli olunması çağrıları tekrarlanıyor.

BİLİÇSİZ MÜDAHALEDEN KAÇINILMALI

Yılan gibi zehri ile kısa süre içerisinde insanın hayatını sonlandıran tehlikeli bir canlıya amatör bir şekilde müdahale etmek asla tavsiye edilmiyor. Yılan ya da tehlikeli bir canlıyı gören vatandaşların kendileri bir şeyler yapmak yerine acilen ilgili birimleri durumdan haberdar etmesi gerekiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER