ANASAYFA Ankara Ankara Bayram tatilinde en çok kaza yaşanan şehirler listesinde ilk 3'e girdi

Ankara Bayram tatilinde en çok kaza yaşanan şehirler listesinde ilk 3'e girdi

Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatili dönemi yaşanan kazalar ile akıllarda yer edinmişti. Yapılan tüm önlem uyarılarına rağmen tatil dönemi boyunca yaşanan kazalarda 75 kişi vefat etmişti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Bayram tatilinde en çok kaza yaşanan şehirler listesinde ilk 3'e girdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya vatandaşları bu konuda önlem almaya çağırmış, çıkacakları bayram tatili döneminde onları tedbirli olmaya davet etmişti. 9 günün sonunda ise çok sayıda üzücü olay yaşanmıştı.

TATİL BİLANÇOSU AĞIR OLMUŞTU

Ramazan Bayramını da içine alan 9 günlük tatil döneminin sonunda yurt genelinde toplam  6.530 kaza meydana gelmişti. Yaşanan kazalar sonrasında ise 75 vatandaş vefat etmişti. Bu acı tablonun ardından yaşanılan kazaların hangi şehirlerde meydana geldiğine dair bir sıralama yapıldı.

Yapılan sıralamada Ankara'nın üst sıralarda yer alması dikkat çekti. Hazırlanan listede Ankara kendine 3. sırada yer buldu. Ankara'da yaşanan kazalarda 4 kişi vefat etti.

EN ÇOK KAZA YAŞANAN 5 ŞEHİR

Ramazan Bayramı tatili döneminde en çok kazanan şehirler sıralaması şu şekilde oluştu;

İstanbul: 779
İzmir: 380 
Ankara: 342
Antalya: 293
Bursa: 224

EN AZ KAZA SAYISI ŞAŞIRTTI

Yaşanan kazaların en fazla olduğu kadar en az olduğu yerlerdeki oranda dikkatlerden kaçmadı. Listenin ilk sıralarında yer alan şehirlerde kaza sayısı sadece 4 oldu. Bu şehirler ise Ardahan, Bayburt ve Tunceli oldu.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte trafikte yoğunluğun yaşanması tedirginliğe sebep oluyor. Trafik ekipleri çalışmalarını sıklaştırırken hükümet yetkililerinden dikkatli olunmasına dair peş peşe kurallara uyulması çağrıları gelmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi kamu alanlarında hizmet çalışmalarını sürdürüyor

Pursaklar Belediyesi kamu alanlarında hizmet çalışmalarını sürdürüyor