Türkiye ile Letonya arasında bu sene diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlanıyor. Letonya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri değerlendiren, Letonya Ankara Büyükelçisi iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirerek herşeyin yolunda olduğunu açıkladnı.
LETONYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İKİLİ İLİŞKİLER İYİ GİDİYOR!
Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Bahtijors Hasans, ülkesinin Türkiye ile ikili ilişkilerinin mükemmel olduğunu belirterek, "Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz." dedi.
Hasans, Letonya-Türkiye ilişkilerini, turizm destinasyonu olan ülkesinin kültür ve geleneklerini AA muhabirine değerlendirdi.
Letonya'nın oldukça eski bir devlet olduğunu belirten Hasans, ülkesinin pek çok kültürel geleneği olduğuna değindi.
Hasans, Letonya'da 4 mevsimin yaşandığını vurgulayarak her mevsimin kendine has gelenekleri ve etkinlikleri olduğunu vurguladı.
Ülkesinde kutlanan "Yaz Gündönümü (Midsummer's Eve)" adlı bir resmi tatilin varlığından söz eden Hasans, bu tatilde insanların güneşi selamlamak için uyumadan gün doğumunu beklediğini söyledi.
Hasans, Letonya'nın turistler için her türlü imkanı sunan bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayarak, başkent Riga'nın "Art Nouveau (Avrupa ve Amerika'da 1890-1910 yılları arasında gelişen dekoratif ve mimari stil)" binalarının en yoğun olduğu şehirlerden biri olarak bilindiğine dikkati çekti.
Türkiye ile Letonya arasında bu sene ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yıldönümü olduğunu belirten Büyükelçi Hasans, iki ülkenin çok eski dost olduklarını söyledi. Hasans, iki ülkenin birbirlerine verecek çok şeyi olduğunu belirterek ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.