ANASAYFA Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere dokuzuncu kez 2000 TL destek ödemesi gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere dokuzuncu kez 2000 TL destek ödemesi gerçekleştirdi!

Ekonomik sıkıntıların devam ettiği dönemde belediyelerin vatandaşa olan destekleri devam ediyor. Ankara'da vatandaşlara sosyo-ekonomik destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yaptığı 20 bin TL'lik ödeme programının dokuzuncusunu gerçekleştirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere dokuzuncu kez 2000 TL destek ödemesi gerçekleştirdi!

Haberankara.com Özel haber - Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken enflasyonun arışı da kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Birbiri ardına gelen zamlar, market raflarından faturalara kadar yansımaya devam ederken vatandaşların bütçe dengesi bu durumdan etkilenmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar nakde olan ihtiyacı artırırken son dönemde maaşları enflasyon karşısında asgari geçim şartları sağlamayan emekliler de ara ve seyyanen zam için hükümetten karar bekliyor.

Aldıkları maaşların yetersiz kalmasından dolayı destek isteyen emekliler için devreye belediyeler, hükümet ve çeşitli kuruluşlar tarafından verilen sosyal yardımlar giriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile yeni uygulamalara imza atarken ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın emekliye destek vaadi de yerini bulmaya devam ediyor.

ABB'DEN EMEKLİYE 2.000 TL DESTEK ÖDEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, vatandaşın yanında olmaya devam edeceğinin altını çizerken ekonomik sıkıntılar çeken Ankaralıların her anında yanında olan ABB, emeklilere verdiği 2 bin TL tutarındaki destek ödemesi ile dikkat çekiyor. 

ABB'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla emeklilere seslenen ABB Başkanı Yavaş, “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler” ifadelerine yer vermişti. Bu açıklamanın ardından rekor başvurunun alındığı kaydedilen emekliye destek ödemesi programında hak sahiplerine dokuzuncu kez ödeme yapıldığı kaydedildi.

7 Mayıs tarihi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 bin TL maaş alıp ekonomik zorluklar yaşayan 36 bin 592 ihtiyaç sahibi emekli için dokuzuncu destek ayında bin 500 TL genel, 500 TL et desteği ödemesi gerçekleştirdi. Bu destek ödemesi toplamda 2 bin TL olarak hesaplara yatırıldı. 

ABB 2.000 TL EMEKLİ YARDIMI NASIL ALINIR?

ABB'nin emekliye verdiği destekten yararlanmak isteyen emekliler “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Formu doldurarak durumunuzun uygun görülmesi halinde bu destekten faydalanabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü bugün Beşiktaş ile kupada finale çıkmak için karşılaşacak

MKE Ankaragücü bugün Beşiktaş ile kupada finale çıkmak için karşılaşacak