ANASAYFA Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sulu Tarım Destekleme çalışması devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sulu Tarım Destekleme çalışması devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Şereflikoçhisar Karabük Mahallesi’nde kapalı sistem sulama borusu projesini hayata geçirmişti.
yazar
Haber Merkezi
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sulu Tarım Destekleme çalışması devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar ve hizmetler sunulmaya, geliştirilmeye devam edilirken kentin tarımsal üretimle uğraşan mahallelerinde ekonomik kalkınmanın sağlanması ve ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla sulu tarımı destekleme çalışmaları sürmeye devam ediyor.

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Başkent için tüm desteği sağlamaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Şereflikoçhisar Karabük Mahallesi’nde kapalı sistem sulama borusu projesini hayata geçirmişti. Proje kapsamında 4 bin metre boru döşendi ve 1500 dekarlık arazi sulu tarıma kavuşturuldu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TAM DESTEK!

2cdfc7939aea42d56b4695e9fe24ce71.jpg

Hibe ile dağıtılan sulama boruları çalışmasıyla ilgili konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü Şereflikoçhisar İlçe Şefi Mustafa Koçak “Daire başkanlığımız Ankara genelinde sulu tarım imkânlarını genişletmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarımızdaki amaç su kayıplarını engellemek ve su kaynaklarını değerlendirmek. 2021 yılında bu yana 223 kilometrelik sulama borusu dağıtıldı.90 bin dekar tarım arazisi de sulu tarım imkânına kavuştu. Ankara genelinde muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda sulama borusu hibelerimiz devam edecek.” dedi.

Su kaynaklarının çok daha verimli kullanılabilmesi adına 2021 yılında başlatılan çalışmalar Ankara Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile büyük bir noktaya taşınırken bugüne kadar 223 kilometrelik sulama borusu dağıtılırken 90 bin dekar tarım arazisi de sulu tarım imkânına kavuştu.

724f80097e6c2722049745704ae077f7.jpg

Özellikle de kırsal mahallelerdeki ekonomik kalkınmanın sağlanması ve ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla sulu tarım imkânlarının genişletilmesi çalışmalarının önemi vurgulanmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Üniversite Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Üniversite Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri başladı!