Ankara Çubuk'ta Telden Tele Dilden Dile adlı konser yapıldı

Ankara Çubuk'ta öğrenciler tarafından yapılan Telden Tele Dilden Dile adlı konser, dinleyicisiyle buluştu.

Ankara Çubuk'ta Telden Tele Dilden Dile adlı konser yapıldı

Ankara Çubuk'ta "Telden Tele Dilden Dile" konseri gerçekleştirildi. Türk Halk Müziği konseri dinleyen izleyiciler konseri çok beğendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde öğrenciler tarafından oluşturulan orkestra "Telden Tele Dilden Dile" adıyla konser verdi. Yavuz Selim Ortaokulu'nda görev yapan görme engelli öğretmen Ahizer Özbek tarafından oluşturulan ut, bağlama, piyona, gitar gibi birçok enstrümandan oluşan orkestra Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirdi.

Konser, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konsere Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Aşık Veysel'e ithafen verilen "Telden Tele Dilden Dile" konserinde sevilen şarkılar orkestra eşliğinde seslendirildi.

Ankara Çubuk'ta Telden Tele Dilden Dile adlı konser yapıldı

SEYİRCİLER AYAKTA ALKIŞLADI

Kaymakam Adem Keleş, "Öğretmenlerimiz bilir, müfredatımız yoğunluğunda bu öğrencilerimizin böyle çalışması ve ortaya bir orkestra çıkması çok zor. Gece-gündüz demeden, hafta sonlarında çalışarak bu koroyu oluşturmuşlar ve bu programı hazırlamışlar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise bir eğitim- öğretim yılının sonunda bu kadar güzel sonuçların ortaya çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

"Telden Tele Dilden Dile" konseri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Konser bitiminde seyirciler ayağa kalkarak alkışladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER