Ankara D140 karayolunda çok sayıda araç sağanak yağışta sular altında kaldı

Başkent Ankara'da beklenen sağanak yağış etkisini gösterdi. Ankara'nın Sincan, Etimesgut, Polatlı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sonrası, Ayaş D140 karayolundaki gidiş ve dönüş istikametinde çok sayıda araç suya gömüldü. Araçlar suya gömülür sürücüler mahsur kaldı, yo trafiğe kapandı.

Başkent Ankara'da kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılmıştı. Ankara'da etkili olan sağanak yağış sonrası pek çok olumsuzluk meydana geldi. Yağışın bilançosu ortaya çıkarken Ayaş Yolu'nun trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Ayaş D140 karayolundaki gidiş ve dönüş istikametinde araçlar suya gömüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), öğle saatlerinden itibaren Başkent Ankara'da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamış, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda da bulunmuştu.

D140 KARAYOLUNDA ÇOK SAYIDA ARAÇ SULAR ALTINDA KALDI

Ankara'nın birçok ilçesinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Kuvvetli yağışla birlikte göle dönen Ankara Ayaş D140 karayolundaki gidiş ve dönüş istikametinde çok sayıda araç suya gömüldü. Sürücüler ve yolcular araçlarında mahsur kaldı, bazıları ise araçlarını terk ederek güvenli bölgelere ulaşmaya çalıştı. Bölgeye ulaşan ekiplerin çalışması devam ederken, sular altında kalan araçlar çekici yardımıyla alandan çıkarıldığı da görüldü.

Ankara D140 karayolunda çok sayıda araç sağanak yağışta sular altında kaldı

Yolun tıkanmasından dolayı yaklaşık yolda kalarak mağduriyet yaşadığını belirten S. Ç., 40 dakikadır yolun açılmasını beklediklerini söyledi. “Uyarı yapılmasına rağmen hazırlıksız yakalandık” diyen bir vatandaş, “Yaklaşık 2.5 saattir aracımızı sağa çektik bekliyoruz.

Ankara D140 karayolunda çok sayıda araç sağanak yağışta sular altında kaldı - Resim : 2

Normal bir yağmur yağmadı olağanüstü bir yağış vardı bundan dolayı araçlarımız suyun altında kaldı biz de yolda mahsur kaldık diyebilirim. Uyarı yapılmasına rağmen hazırlıksız yakalandık. Eve gitmeye çalışıyoruz ama gideceğimiz yollar kapalı. Aracımı yağmur başlar başlamaz kaldırıma çektim suya girmesi dışında bir sıkıntı yok” dedi. Öte yandan OSB - Törekent Metro durağını su bastı. O anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Polatlı ilçesinde sağanak sonrası bir araç oluşan sele kapıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER