Ankara dahil 25 İlde Narkoçelik-6 operasyonu! 8 ayrı Sokak Satıcısı yerel suç örgütü çökertildi

Yasaklı madde üreten ve ticaretini yapmaya çalışanların bir araya gelerek oluşturdukları suç örgütleri yurt genelinde yapılan sistematik operasyonlar ile etkisiz hale getiriliyor. Konu ile ilgili gerçekleşen ve Narkoçelik-6 adı verilen operasyonun detayları belli oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türkiye'nin 25 ilinde bir operasyon gerçekleştirildiğini sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile duyurdu.

YARIM TONDAN FAZLA YASAKLI MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan açıklama ile aralarında Ankara'nın da olduğu ve yasaklı madde ticareti yaptığı tespit edilen şüphelilerin dahil olduğu 8 suç örgütü çökertildiği açıklandı. Geniş kapsamlı operasyonda ele geçirilen yasaklı madde ve yakalanan zanlı sayısı yapılan çalışmaların büyüklüğünü gözler önüne serdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın detaylarını paylaştığı operasyonda 654 kg yasaklı madde ele geçirildiği açıklandı. 25 ilde yakalanan şahıs sayısı ise 245 kişi olarak açıklandı.

Operasyon hakkında görüşlerde bulunan Bakan Yerlikaya “Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar” dedi. Yüzlerce emniyet güçlerinin katıldığının ifade edildiği Narkoçelik-6 operasyonunda 8 ayrı yerel sokak satıcısı suç örgütü çökertildiği bilgisi paylaşıldı.

OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Narkoçelik-6 operasyonunun gerçekleştirilme aşamaları ve operasyonda kullanılan narkotik dedektör köpeklerinin arama yaptığı anlar kameralara yansıdı. Büyük bir başarı olarak kabul edilen operasyon ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum.Milletimizin duası sizinle ” diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer suç örgütlerine de mesaj niteliği taşıyan operasyonun ardından güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yasaklı madde operasyonu dahil farklı suç gruplarına yönelik yeni operasyon haberlerinin yakın zamanda gelmesi bekleniyor.