Ankara dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheliye gözaltı

Batman merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Konu ile ilgili valilik açıklama yaparak, nitelikli yağma ve gece vakti iş yeri ve araç kurşunlama olaylarının aydınlatılması için çalışma başlatıldığını belirtti.

Ankara dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheliye gözaltı

Batman Valiliği, yaptığı açıklamasında il genelinde farklı zamanlarda gerçekleşen nitelik yağma ve gece vakti iş yeri ve araç kurşunlama gibi toplamda 7 olayın aydınlatılması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Ankara dahil 3 ilde operasyonlar düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığı, 9 kişinin tutuklandığı öğrenildi. 1 şahıs hakkında da adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.

Batman merkezli operasyonda, silahlı organize suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 9'u tutuklandı.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte farklı zamanlarda meydana gelen "nitelikli yağma", "gece vakti iş yeri ve araç kurşunlama" gibi 7 olayın aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, zanlıların, suç örgütü kurarak suç örgütü üyesi kadınlar aracılığıyla mağdurları belirledikleri, yine örgüt üyesi kadınların belirlediği yer ve saatte belirtilen yere tanınmamak amacıyla kar maskesiyle giderek mağdurların ellerini ve ayaklarını kelepçeleyip silah zoruyla gece vakti onları kaçırıp gasbettikleri, bu kişilerin hesaplarındaki kripto paraları farklı kripto para hesaplarına gönderdikleri, aynı zanlıların kentte mağdur şahısların iş yeri ve araçlarını kurşunladıkları tespit edildi.

1 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Polis ekiplerinin 6 ay süren takibi ve çalışması sonucu Batman ile Ankara ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe 9 zanlı tutuklandı, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonların Ankara, Sakarya ve Batman'da düzenlendiği ifade edildi. Ekiplerin 6 aydır takibini sürdüğü şahıslar düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER