Ankara dahil 3 ilde düzenlenen Tepebaşı Belediyesi operasyonunda yeni gelişme

Ankara'nın da aralarında olduğu 3 ilde düzenlenen Tepebaşı Belediyesine yönelik operasyonda yeni gelişme yaşandı. 25 şüphelinin adliyeye getirildiği belirtildi.

Ankara ve 3 ilde düzenlenen Tepebaşı Belediyesi operasyonunda yeni gelişme

14 Mayıs tarihinde Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 23 şüpheli gözaltına alınarak adliyeye getirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda belediye başkan yardımcıları ve Tepebaşı Belediye Başkanı'nın da aralarında olduğu şüpheliler adliyeye getirildi. Polis ekipleri adliye binası önünde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Eskişehir merkezli operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Tepebaşı Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 25 şüpheli adliyeye sevk edildi.

25 ŞÜPHELİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosunca ihbar ve şikayetler üzerine “zincirleme suretiyle nitelikli zimmet”, “evrakta sahtecilik”, “213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında belediye başkan yardımcıları S.Y. ve B.Ç. ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın özel kalem müdürü Ö.E'nin de bulunduğu şüpheliler, adliyeye getirildi.

Polis ekipleri, zanlıların sevki sırasında adliye binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Eskişehir merkezli, Ankara ve Adana'da 14 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda, 33'ü Tepebaşı Belediyesinde görevli olmak üzere 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Operasyonda, aralarında belediye başkan yardımcısı S.Y. ile Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın özel kalem müdürü Ö.E'nin de bulunduğu 23 zanlı gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında 35 kişinin emniyette ifadelerine başvurulduğu belirtildi. Gözaltına alınanların sayısının da 25'ye yükseldiği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER