Ankara dahil 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı

Havaların ısınmasıyla pek çok ilde orman yangını tehlikesi baş gösterdi. Konu ile ilgili pek ok ilden ormana girişler yasaklanmaya başladı. Aktarılan son habere göre Ankara dahil 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı.

Ankara dahil 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı

Valiliklerden son dönemlerde peş peşe gelen orman giriş yasaklarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Şu ana kadar Türkiye genelinde 47 ilde belirlenen tarihlere kadar ormanlara girişler yasaklandı.

Başkentte 10 Haziran tarihinde başlayan ormana giriş yasağı 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bazı illerde giriş yasakları 1 Kasım tarihine kadar sürecek.

47 İLDE ORMANLARA GİRİŞLER YASAK

Türkiye genelinde meteorolojik şartlar bakımından yangın riski taşıyan 47 ilde, ormanlara giriş yasaklandı.

Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonlarının kararı gereği, Meteorolojiden alınan hava tahminleri çerçevesinde hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği bazı kentlerde, bir dizi tedbir alındı.

Yangına müdahale ekiplerinin koordinasyonu ve görev dağılımı, hava ve kara araçlarının etkin kullanımı, yangın bölgesindeki yerleşim yerlerinin ve insanların tahliyesi ile güvenliği, kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve halkla işbirliği içinde çalışılması gibi esasların belirlendiği komisyon toplantılarında, ormanlara girişlerin yasaklanması da görüşüldü.

Ankara dahil 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı

Yasaklar pek çok ilde haziran ayında başladı. Bazı illerde temmuz ayında başlayacak olan yasaklar ekim - kasım aylarına kadar sürecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER