Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik olarak güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken bu kapsamda İstanbul merkezli 8 ilde 18 kişinin yakalandığı duyuruldu. Operasyon düzenlenen iller arasında Ankara'da yer aldı.
FETÖ'YE DARBE VURULDU: 18 ŞÜPHELİ YAKALANDI!
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği tespit edilen 18 şüpheli yakalandı.
Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Örgüt içerisinde sorumlu düzeyde ve örgüt üyesi olarak faaliyet gösterdikleri saptanan şüphelilerin yakalanmasına yönelik bu sabah İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Kayseri ve Samsun illeri dahil toplam 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Güvenlik güçlerinin düzenlemiş olduğu operasyonlar kapsamında 18 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Yakalanan kişiler hakkında FETÖ üyesi olma suçlamasıyla işlem yapıldı.