ANASAYFA Ankara Ankara deprem bölgesi mi? Uzmanlar İç Anadolu'da yaşayan vatandaşları uyardı

Ankara deprem bölgesi mi? Uzmanlar İç Anadolu'da yaşayan vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından birçok vatandaş hangi bölgelerin deprem bölgesi olduğunu araştırmaya koyuldu. Peki ama Ankara deprem bölgesi mi? Uzmanlar neler söylüyor?
yazar
Haber Merkezi
Ankara deprem bölgesi mi? Uzmanlar İç Anadolu'da yaşayan vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta depremlerin meydana gelmesinin ardından uzmanlar İstanbul depremini işaret etti. Bunun ile birlikte İstanbul'da yaşayan birçok vatandaş ise deprem korkusundan dolayı Ankara'ya taşınma kararı aldı. Peki ama Ankara deprem bölgesi mi ve uzmanlar bu konu hakkında neler söylüyor?

Ankara bilindiği üzere 3. ve 4. deprem bölgesi olarak görülmektedir. Bunun ile birlikte uzmanlar ise Ankara çevresinde bulunan fay hatlarının şehrin altından geçmediğini ifade ediyor. Ankara'nın sınır ilçelerinin bir çoğunun altında fay hattının bulunduğunu da söyleyen uzman sismologlar, Kuzey Anadolu Fay Sistemi, güney doğudan keskin fayı, güneyden Tuz Gölü Fay Zonu, doğudan Ezi - Nepazarı Fayı ve güney batıdan Eskişehir Fay Zonu olduğunu ifade ediliyor.

Bölgede daha önce hangi depremler yaşandı? | Tarihin sayfalarındaki deprem kayıtları... - Son Dakika Haberleri

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

Ankara'da ayrıca yalnız bir tane diri fay hattı bulunuyor. Yapracık ile Bağlıca bölgesi üzerinden diri fay hattı geçiyor. Uzman sismologlar, tamamen Ankara'nın deprem riskinin sıfır olduğu bir şehir olarak gösterilmemesi gerektiğini de ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zam furyası devam ediyor! Bir zam da YouTube kullanıcılarına!

Zam furyası devam ediyor! Bir zam da YouTube kullanıcılarına!