ANASAYFA Ankara Ankara - Diyarbakır Turistik Tren seferi ilk kez yola çıkıyor

Ankara - Diyarbakır Turistik Tren seferi ilk kez yola çıkıyor

Haftalar öncesinden duyurulan ve pek çok vatandaşın beklediği gelişme bugün gerçekleşecek. Ankara'dan başlatacak yeni tren seferi bugün yola çıkacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara - Diyarbakır Turistik Tren seferi ilk kez yola çıkıyor

İnsanlara farklı bir deneyim yaşatmasından dolayı bilet bulmakta zorluk yaşanan turistik tren sefer hatlarının arttırılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Bu haberin ardından yolculuk sevenler ve o şehirlerde yaşayan insanlar merakla gelişmeleri beklemeye başlamıştı.

YENİ BİR TREN HATTI DAHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ankara'dan Diyarbakır'a gidecek yeni bir turistik tren seferi hattı oluşturulduğunu bildirilmişti. Söz konusu sefer için ilk sefer günü tarihi olarak 19 Nisan Cuma günü işaret edilmişti. Beklenen günün gelmesi ile birlikte bugün trenin yola çıkacağı öğrenildi.

Ankara'dan kalkacak trenin bir törenle uğurlanması beklenirken Diyarbakır'dan da Ankara'ya ilk seferin 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceği açıklandı. Güneydoğu Anadolu bölgesine gidecek trenin başta Ankara ve Diyarbakır olmak üzere hat üzerinde bulunan şehirlere de ekonomik anlamda katkı sağlaması bekleniyor.

VATANDAŞLAR TURİSTİK TREN SEFERLERİNİ ÇOK SEVDİ

Konu ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu vatandaşların turistik tren seferlerini çok sevdiklerini ve kendilerinin de bu ilgiye kayıtsız kalmayacaklarını söylemişti. Kars'a yapılan turistik tren seferi ile başlayan sürecin ilerleyen yıllarda farklı güzergahlar ile artarak devam etmesi bekleniyor. Her yaştan vatandaş turistik tren seferlerine yoğun ilgi gösteriyor. 

Turistik tren seferlerine ek olarak yeni hızlı tren hatları da geliştiriliyor. Trenle yolculuğun popülerliğinin arttığı ülkemizde vatandaşlarda çalışmaları destekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin inceleme çalışmalarında son durağı Millet Bahçesi oldu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin inceleme çalışmalarında son durağı Millet Bahçesi oldu