Ankara fırtına ve dolu yağışına teslim oldu

Meteorolojinin Ankara için yaptığı tahmin doğru çıktı. Öğle saatlerinden sonra hızlı bir şekilde bastıran yağmur bir çok yerde korku dolu anlar yaşattı.

Ankara fırtına ve dolu yağışına teslim oldu

Yaşanan yağmurun etkisiyle insanlar kendilerine kaçacak yer ararken, dolu ve fırtına insanların bulundukları yerde mahsur kalmalarına neden oldu. Şehrin merkezi noktalarında başlayan ve Çankaya, Yenimahalle, Sincan ilçelerinde ağırlıklı olarak etkisini gösteren yağış aralıklarla şiddetlenip duruldu.

Ankara fırtına ve dolu yağışına teslim oldu

Yolda bulunan sürücülere ve sokaklardaki vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan yağmurların akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Yağmurlar devam ederken Ankara Valiliği bir uyarı paylaşımında bulundu. Söz konusu paylaşımda bu akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağmur ile ilgili ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksama gibi durumlara karşı dikkatli olunması istendi.

Ankara fırtına ve dolu yağışına teslim oldu - Resim : 2

Son günlerin en şiddetli yağışlarından birisine maruz kalan Ankara'da bu durumun diğer günlerde tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan yağmurlardan dolayı Ankara halkının olumsuzluklara karşı dikkati elden bırakmaması istendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaşanan yağmurlar ile ilgili yaptığı paylaşımda ise zor durumda kalan vatandaşların ALO Başkent 153 telefon numarası üzerinden kendilerine ulaşmasını istedi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER