Ankara halkı bayram tatilinde mesire alanlarına akın etti

9 Günlük Kurban Bayramı tatilini şehir dışına çıkmak yerinde Ankara'da kalarak değerlendiren vatandaşlar park ve mesire alanlarına akın etti. Çok sayıda insanın şehir dışında olmasından dolayı yollardaki rahatlık piknik yapan vatandaşların işine geldi.

Ankara halkı bayram tatilinde mesire alanlarına akın etti

Milyonlarca insana ev sahipliği yapan Ankara son günlerde daha sakin bir dönem geçiriyor. Kurban Bayramını da kapsayacak şekilde 9 gün olarak ilan edilen tatil ile öğrencilerin karne alışı aynı zamana denk gelmiş, şehir dışına büyük bir çıkış başlamıştı.

TATİLİ BAŞKENTTE DEĞERLENDİRİYORLAR

Bu tatil süresini Ankara içinde kalarak geçirmek isteyen vatandaşlarda aile ve sevdikleri ile beraber piknik yapmak için şehrin ünlü mesire alanlarına gitmeyi sürdürüyor. Kurban Bayramına kapsamında imkanı el verdiği şekilde kesim yapan vatandaşlar etleri piknikte mangal yaparak tüketiyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan Mavi Göl'de de benzer görüntüler yaşandı. Her yaştan vatandaş havalarında güzel oluşunu fırsat bilerek Mavi Göl'e doldu. Piknik yapan vatandaşlardan birisi de morallerinin yüksekliğini "Piknik keyfi güzel. Açık hava ve gölümüz var. Denizimiz yok ama Ankara’da gölümüz var. Güzel geçiyor ve bayramda da buradayız" sözleri ile ifade etti.

Ankara halkı bayram tatilinde mesire alanlarına akın etti

Ankara'nın mangal yapılmasına müsaade edilen diğer mesire alanlarında da benzer görüntüler oldu. Şehir ve günlük hayatın stresinden yorulan Ankara halkı bayram tatilini birlikte eğlenerek ve piknik yaparak geçirdi.

ÇEVREYİ TEMİZ BIRAKMANIN ÖNEMİ

Başkent'te yaz aylarının diğer günlerinde de mesire alanlarına büyük bir ilgi olması ön görülüyor. Bu nedenle vatandaşların pikniklerini yapmalarının ardından doğayı kirletmemeleri ve çöplerini toplaması önemle isteniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER