Ankara halkı milli maç heyecanını sokaklarda yaşayacak

Türkiye'nin bu akşam Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024'te ilk maçını oynayacak olması sokaklarda da bir hareketlilik yaşattı. Mücadeleyi stadyumdan izleyemeyecek olan vatandaşların milli coşkuyu hep beraber yaşaması için Ankara'da dev ekranlar kurulacak.

Ankara halkı milli maç heyecanını sokaklarda yaşayacak

Futbol maçları ve özellikle A Milli Futbol Takımımızın maçları toplumu bir araya getiren en önemli olgulardan birisi olarak görülüyor. Bu nedenle ABB ve bazı ilçelerden milli takım maçına özel olarak bir adım atıldı. Söz konusu adımın vatandaşların beraber maç izleyebilmesi için sokaklara dev ekranlar kurulacağı olduğu öğrenildi.

Yaz döneminde olunması ve milli takımın uluslararası bir turnuvada bir kez daha boy gösterecek olması nedeniyle vatandaşlarda heyecan giderek artıyor. Uzun zamandır milli takımın bir turnuva başarısı göstermesini bekleyen futbolseverlerin kendileri için kurulacak dev ekranlara aile ve arkadaşları ile beraber gitmesi bekleniyor.

BİR ÇOK YERDE BERABER MAÇ İZLEME DENEYİMİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı ve Altınpark’ta milli maç için dev ekran kuracaklarını açıklamış ve herkesi davet etmişti. Benzer paylaşımlar Çankaya Belediyesi ve Keçiören Belediyesi yönetiminden de geldi. Ankara'nın farklı yerlerinde kurulacak dev ekranlar ile futbolseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatılması amaçlanıyor.

Türkiye'nin Gürcistan ile oynayacağı mücadele saat 19:00'da başlayacak. Bu nedenle söz konusu yerlere maç izlemek için gitmek isteyenlerin yanlarına sandalyelerini de alarak erkenden alanda olması önem arz ediyor. Benzer milli maç programlarının turnuvadaki Portekiz ve Çekya maçlarında da yaşanması bekleniyor. Bu programların hazırlanması ve vatandaşların ilgisinin oluşu maçların sonuçları ile paralel olarak ilerleyecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER