AFAD Deprem Dairesi’nden başkent Ankara’ya ilişkin bir deprem açıklaması geldi. Son dakika duyurusuna göre merkez üssü Ankara’nın Haymana ilçesi olan bir deprem gerçekleşti. Bu depreme ve deprem sonrasına dair ayrıntılar AFAD tarafından ilan edildi. Haymana merkezli gerçekleşen bu deprem çoğu kişiyi şaşırttı.
AFAD AYRINTILARI DUYURDU
AFAD’ın yapmış olduğu açıklamada meydana gelen depreme dair teknik bilgiler de yer aldı. Bu çerçevede depremin saat 17.49’da gerçekleştiği aktarıldı. Depremin büyüklüğünün ise 4,1 olarak ölçüldüğü açıklandı. Merkez üssü Ankara’nın Haymana ilçesi olan depremin derinliği ise 7,74 km olarak ilan edildi.

DEPREM SONRASI DURUM
Gerçekleşen depremin ardından çoğu Ankaralı deprem sonrası gelişmeleri merak etmeye başladı. Orta büyüklükte olan bu depremin sarsıntısı bazı yerlerde hissedilse de yıkıcı bir etki yapması beklenmiyor. AFAD’ın verdiği bilgilere göre şu ana kadar resmi makamlara yapılmış herhangi bir olumsuz ihbar da bulunmuyor. Meydana gelen depremin can ve mal kaybına neden olmayacağı düşünülüyor.
Ankara’nın Haymana ilçesinde gerçekleşen deprem ile ilgili olarak vatandaşların en çok merak ettikleri konu deprem riski düşük olan bir alanda meydana gelen sarsıntı oldu. Bu tür sarsıntıların meydana gelebileceği deprem uzmanlarınca file getiriliyor. Uzmanlar bu sarsıntıların daha büyük bir depremin öncüsü olamayacağını da ifade ediyorlar