ANASAYFA Ankara Ankara için fırtına uyarısı verildi! Valilik açıklama yaptı

Ankara için fırtına uyarısı verildi! Valilik açıklama yaptı

Meteoroloji tarafından Ankara'da yapılan olumsuz hava koşulları uyasının ardından bir açıklamada Valilikten geldi. Valilik vatandaşlara dikkatli olması çağrısında bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara için fırtına uyarısı verildi! Valilik açıklama yaptı

Son günlerde güneşli havalara teslim olan Ankara için haftanın ilerleyen günlerinde havanın şu anki seyrinden çok daha farklı bir durumda olacağı ifade edilmişti.

ANKARA'DA FIRTINA BEKLENİYOR

Ankara'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Cumartesi günü için yapılan yağış tahmini sonrası önemli bir açıklama geldi. Ankara Valiliği tarafından kentteki vatandaşlara fırtına beklentisi olduğu ve bundan dolayı tedbir alınması çağrısı yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde oldu;

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak ilimiz genelinde beklenen rüzgârların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

ERKENDEN YAPILAN UYARININ ÖNEMİ

Gece saatlerinde başlaması beklenen fırtınadan dolayı günlük hayatın sekteye uğramaması adına vatandaşlar uyarıldı. Özellikle can kaybı ya da bir yaralanma olmaması adına kritik öneme sahip uyarı sonrası gözler yarına çevrildi. Mevsim sıcaklıklarının yüksek bir şekilde seyrettiği Ankara'da bu tarz durumlara karşı önlem almak adına resmi kurumları takipte kalmanın önemi bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Başkanı Baran enflasyon ile mücadelenin bir seneden az süreceğini söyledi

ATO Başkanı Baran enflasyon ile mücadelenin bir seneden az süreceğini söyledi