ANASAYFA Ankara Ankara için Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Ankara için Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağış için sarı kodlu uyarının verildiği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara için Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Dünden bu yana Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden peş peşe gelen uyarıların ardından bugün ise son dakika Meteoroloji'den uyarı geldi. İç Anadolu Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağıştan Ankara'daki vatandaşların da etkileneceği, bu nedenle de dikkatli olunması gerektiğine değinildi.

ANKARA İÇİN MGM'DEN SARI KODLU UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda İç Anadolu Bölgesi için beklenen olumsuz hava şartları şu şekilde duyuruldu;

İç Anadolu'nun Kuzeyi ile Batı Karadeniz'in İç Kesimlerinde Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

28.04.2024 Pazar günü Ankara, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Kırıkkale'nin batısında beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARALILAR AMAN DİKKAT!

Yapılan açıklamalarda vatandaşların bugün için dikkat etmesi gerekenler hakkında Ankara Valiliği tarafından da “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 28.04.2024 Pazar günü Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” şeklinde uyarılar yapılmıştı.

Buna göre beklenen bu olumsuz hava durumlarının öğle saatlerinden itibaren etkili olabileceğinden bahsedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile Bakanlığı, Yaşlı Destek Programı için başvuruların başladığını duyurdu!

Aile Bakanlığı, Yaşlı Destek Programı için başvuruların başladığını duyurdu!